2024.03.28, Csütörtök
A kereszténydemokrata közélet ünnepét tartották meg Kecskeméten - videó
bacsmegye.hu/Dernovics Tamás

A kereszténydemokrata közélet ünnepét tartották meg Kecskeméten - videó

bacsmegye.hu

2019.03.29. 17:16

A KDNP dr. Varga Lászlóról elnevezett díját pénteken átvette Lezsák Sándor országgyűlési alelnök és Kerényi János országgyűlési képviselő is.

Hirdetés

Ma különösen fontos a keresztény értékek képviselete Európában – ebben egyetértettek a KDNP által átadott dr. Varga László díj átadói és a díjazottak is. A politikus és drámaíró emlékére rendezett kettős ünnepségnek első alkalommal a kecskeméti Czifrapalota Pávaterme, majd egy héttel később a Bozsó-gyűjtemény épülete adott helyet.

 

Kerényi János országgyűlési képviselő interjút adott az eseményről lapunknak.

 

A magyar keresztény közösség ismerte el kiemelkedő tagjait

Dr. Mák Kornél, a KDNP megyei elnöke és a város alpolgármestere elmondta, hogy a díjat olyan kiemelkedő közéleti, egyházi személyiségeknek, gondolkodóknak és a közösségért tenni akarók embereknek adják, akik kimagasló munkájukat a keresztény értékrend és szellemiség jegyében végzik. Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök azt emelte ki, hogy a mai Európában a keresztény közélet képviselete Magyarországon különösen fontos szerepet kap.

Videónk az eseményről:

 

A kormánypártok szövetségének sikerét hangsúlyoztá

A Bozsó-gyűjteményben Dr. Kerényi János parlamenti képviselő és Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke (mindketten a Fidesz színeiben) kapták meg a díjat. Kerényi János hangsúlyozta a nagyobbik kormánypárt és a KDNP szövetségének fontosságát. „Össze kell fognunk, hogy nyerni tudjunk” – mondta el, majd hozzátette: „ez a szövetség tartós és sikeres.”

 

A képre kattintva galéria nyílik

 

Az országgyűlés alelnöke visszaemlékezett Varga Lászlóval való személyes kapcsolatára és elmondta: fontos inspirációs szerepet töltött be az életében az akkor emigrációban élő drámaíró, amikor a diktatúra Lezsák Sándor „Nyolcvan vödör levegő” című művét indexre tette. Visszaemlékezett az ellenzéki időszakra és az átmenetre is.

 „Valamikor tüntettünk, valamikor el akartak minket tüntetni, most pedig kitüntetnek.”

- fejtette ki.

 

 

Az alföldi és kecskeméti közélet szereplőit is kitüntették

A Páva palotában Harrach Péter országgyűlési képviselő, Kozma Gábor, a Gál Ferenc Főiskola rektora, Sági Lajos kígyósi plébános és a kecskeméti közélet két fontos részvevője: Pászti András kecskeméti önkormányzati képviselő, valamint Szabó Mihályné, a kecskeméti KDNP titkára vehette át.

Galéria

KözéletdíjKDNPkereszténység