2024.03.29, Péntek
Önkéntesek hűtik Kiskunmajsa utcáit

Önkéntesek hűtik Kiskunmajsa utcáit

Kiskunmajsa Város facebook

2018.08.08. 11:47

A rekkenő hőségben a kiskunmajsai önkéntes tűzoltók – Á. Fúrús András polgármester kérésére –, elkezdték a majsai utcák locsolását. Az előrejelzések szerint ezen a héten vannak a nyár legforróbb napjai.

Hirdetés

A Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján (http://bacs.katasztrofavedelem.hu/klimatizalt-helyisegek) megtalálható az a táblázat, melyen a megye nagyobb városaiban, egy-egy kereskedelmi forgalom számára nyitva álló létesítményben – saját nyitva tartásuk függvényében –, bárki által igénybe vehető légkondicionált helyiségek szerepelnek. Kiskunmajsáról egy ilyen épület található a listán, a Konecsni György Kulturális Központ.
A majsai városháza előtt működik egy párakapu is, ami szintén átmeneti felfrissülést biztosíthat a kánikulában.

Az Országos Meteorológia Szolgálat keddi jelentése szerint tovább fokozódik a hőség. Mint kifejtették: a nyugatról kelet felé araszoló hidegfront előtt déli irányból egyre melegebb levegő áramlik Közép-Európa térségébe. Ezért szerdán – augusztus 8-án - tovább emelkedik a hőmérséklet. Főleg a Dunántúlon lesz melegebb az előző naphoz képest - tették hozzá.
Az előrejelzés szerint szerdán a sok napsütés mellett kevés fátyol-, illetve gomolyfelhő is lehet az égen. Csapadék általában nem valószínű, legfeljebb egy-egy helyen alakulhat ki futó zápor, esetleg zivatar. A déli szél a Kisalföldön megélénkül, időnként meg is erősödik, emellett zivatarok környezetében is lehetnek erős vagy viharos széllökések. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 16-22, a legmagasabb hőmérséklet 32-36 fok között valószínű.
A meteorológiai szolgálat a következő napokra már másodfokú figyelmeztetéseket is kiadott a tartós hőség miatt.
Az országos tisztifőorvos kedd éjféltől péntek éjfélig ismét elrendelte a hőségriasztást.

KözéletKiskunmajsa