2024.04.19, Péntek
Ajaj, az átlátszó is a kormányváltás ellen kampányol

Ajaj, az átlátszó is a kormányváltás ellen kampányol

bacsmegye.hu

2018.01.26. 07:18

A "tudjuk ki"-hez köthető Nyílt Társadalom Alaptvány által is működtetett atlatszo.hu "oknyomozó" portál leközölt egy furcsa cikket, amiben azt elemzik, hogy ha netán kormányváltásra kerülne sor, akkor bankcsőd vár Magyarországra.

Hirdetés

Egy rendkívül érdekes eszmefuttatásra vállalkozott január 25-én megjelent írásában a hülyeségeket ipari mennyiségben előállító atlatszo.hu, akinek ezt a kifejezetten huhogásnak ítélhető eszmefuttatását órákon belül az index.hu is a magáénak érezte, hiszen hivatkozással leközölte ő is ezt a "szar is szar" hangulatú anyagot.

A cikk leginkább azon sajnálkozik, hogy ahogy a szabad világban szokás, Magyarországon is létezik a banktitok, így a riporterek nem kapnak meg rendszer szintű pénzügyi kimutatásokat. Így a manapság szintúgy a hazai hülyeséggyár építőkockájává züllött hvg.hu és (na lám) az Index.hu soha senki által meg nem erősített sajtóhivatkozásaira hivatkozik a legújabb "tényfeltáró" tartalom.

A már-már betegesnek ítélhető cikk lényege, hogy ha kormányváltásra kerülne sor, akkor bankcsőd lesz, mert a hazai nagyvállalatok által felvett hitelek törlesztésénél problémák merülnének fel. A cikkben a nevüket nem vállaló "szakértők" mintegy 130 mrd forint hitelt ítéltek kockázatosnak.

Persze nem állítható párhuzamba, de ezeknek a szakértőkhöz vélhetően nem jutott el az a jelentés, miszerint az 5 %-os adócsökkentés ellenére a 2016-os adóbevételeknél 5 %-al, mintegy 600 mrd forinttal több adót fizettek 2017-ben a hazai vállalkozók.- szerk.

Ellenzéki párt legyen a talpán aki ebből a saját farkába harapó kígyóból politikai üzenetet lesz képes megfogalmazni. Hiszen a cikkeknek mégiscsak az a lényege, hogy ha kormányváltás lesz, akkor baj lesz. Az a döntően nyugdíjas korú baloldali szavazó, aki a szavazáskor balra tette volna a szavazatát, vélhetően inkább otthon marad sörözni áprilisban, mert a saját gyerekeinek, unokáinak mégsem szeretne munkanélküliséget, mellőzést  és azt a sok-sok rosszat okozni a balra adott szavaztával, ami egy esetleges bankbedőlési hullám okozhatna. 

A cikkeknek viszont mégiscsak van egy ártó üzenete. Mégpedig az, hogy szinte minden átlátszó-s, Index-es, hvg-s írásban emlegetik a "Nemzeti tőkésosztály" fikcióját. Nos kedves olvasók, ilyen nincs. Szerencsére egyre több nagytőkés magyar ember van Magyarországon. A „mindenellenes” hírportálok vezetőinek a sistergő irigységéből táplálkozó hülyeség viccesen hangzik ugyan, de lényegében értelmetlen.

A különböző orgánumok cikkeikben kiemelik a sok tízmilliárdos infrastruktúrájuk létrehozásával a nagy állami megrendelésekre egyáltalán pályázni képes, főként építőipari vállalatokat, mint a társadalom negatív szereplőit. Márpedig például azáltal, hogy az úthálózat állami tulajdon Magyarországon, annak a fejlesztése is állami feladat, így értelemszerűen a hazai útépítő vállalatok legnagyobb megrendelője is maga az állam.

Sokat emlegetik még a hazai magasépítő piac zászlóshajójának számító MARKET Zrt-t, amiben a miniszterelnök barátjaként beállított Garancsi István üzletember is közvetetten tulajdonos, de azt már nem teszik hozzá, hogy a Market Zrt. megrendeléseinek legfeljebb 20-25 százaléka állami megrendelés.

Persze ezeket a ki nem mondott tényeket és a ordító csúsztatásokat mantrázó tartalmak közben, ennél a cikknél megállapítható, hogy a 2018-as választási kampányban az ellenzék által felsorakoztatott érvek elfogytak és a saját orgánumaik is az ellenzéki pártoknak ártó, azaz kormánypárti kampányba kezdtek.

Azért ez meglehetősen érdekes bő két hónappal a választások előtt...

Oltyán József

 

 

 

Ajánló