2024.04.19, Péntek

Luther rajzfilm kiállítás a Halasi Csipkeházban

Pásztortűz Kulturális és Hagyományápoló Egyesület

2017.11.05. 10:19

Luther Márton élete címmel nyílt meg november 3-án, Richly Zsolt, Balázs Béla-díjas rajzfilm-rendező kiállítása a Halasi Csipkeházban a reformáció 500. évfordulója kapcsán.

Hirdetés

A tárlat az Óbudai Platán Könyvtár tulajdona. 

Magyarországi Evangélikus Egyház a reformáció 500. évfordulójára készülve rajzfilmet készített Luther Márton életéről. A tízrészes sorozat internetes oldala nemrégiben készült el (www.lutherrajzfilm.hu). Az alkotást október óta a DunaTv sugározza.

A reformáció 500. évfordulója kapcsán, a kiskunhalasi VII. Protestáns Művészeti és Tudományos Napokhoz csatlakozva a Szilády Áron Gimnázium Öregdiákjainak Baráti Köre és a Pásztortűz Egyesület közös szervezésében valósult meg a kiállítás megnyitó. 

Dr. Bognárné Nagy Éva, a Szilády Áron Gimnázium Öregdiákjainak Baráti Köre elnöke köszöntötte a résztvevőket. Végső István, a Pásztortűz Egyesület elnöke nyitotta meg a kiállítást. Friebert Tibor baptista lelkész, Szabóné Kovács Teodóra református lelkész, Honti Irén evangélikus lelkész és Hozdik Zsolt plébános köszöntötték a tárlatot és szóltak Isten igéjével az egybegyűltekhez.

A megnyitón a Reformációi Énekkar szolgálatában hallhattak az érdeklődők lélekmelengető egyházi énekeket.

A tárlat december 1-ig ingyenesen látogatható.

 

Galéria

KözéletkiállításegyházHalasi Csipkeházreformáció 500Luther Mártonrajzfilm Pásztortűz Egyesület