2024.03.29, Péntek
KDNP Bács-Kiskun – horgony és iránytű
Bácsmegye

KDNP Bács-Kiskun – horgony és iránytű

Bacsmegye

2017.11.20. 06:56

2017. november 17-18-án a kerekegyházi Kunsági Majorban rendezték meg a KDNP Bács-Kiskun megyei szervezet vezetői a rendes évi vezetői találkozójukat. A kétnapos fórumon többek között előadást tartott dr. Kerényi János a Fidesz dél-alföldi pártigazgatója, Gaal Gergely a KDNP parlamenti frakció képviselője és Varga László nyugalmazott lelkész.

Hirdetés

A KDNP egyik legerősebb megyei szervezete jelenleg a Mák Kornél megyei elnök vezetésével működő Bács-Kiskun megyei szervezet. A fórumon elhangzott, hogy az ökomenikus párt nem csupán a Fidesz-KDNP pártszövetségében működő kormányban, hanem lehetőségük és szándékuk szerint a legkisebb települések mindennapjaiban is közre kíván működni. Mint a kétnapos találkozót megnyitó beszédében Mák Kornél elmondta, a lassan világméretűvé váló keresztény-üldözések mára Magyarországon is egyre több embert fordítanak tudatosan a kereszténydemokrata politikai nézetek irányába, aminek a befogadására a KDNP-nek is készen kell állnia.

 

Pénteken délután, dr. Kerényi János a 25 fős vezetőségnek tartott előadását azzal kezdte, hogy „Igazán nagyon örülök a meghívásuknak!”. Majd az általában szűkszavú parlamenti képviselő közel egy órás előadást tartott. Az előadásában kitért az elmúlt hét évben Bács-Kiskun megyét is érintő kormányzati döntések sikeres következményeire, aminek az eredményeként többek között Bács-Kiskun megye behozta az ország többi megyéjével szembeni 25-30 %-os gazdasági lemaradását. Majd a 2018-as parlamenti képviselői választásokat megelőző Bács-Kiskun megyei politikai helyzetről számolt be, illetve visszatekintett az elmúlt 5 parlementi képviselői választásnak a sokszor rendkívül izgalmas eseményeire.

Végül a Bács-Kiskun megyét közvetlenül is érintő migráns invázió részleteiről nemzetközi megközelítésben számolt be, mert mint elmondta jelenleg „szerencsére” nőnek a bérek az országban, egyre jobban működik a gazdaság is, viszont az egész országra nagyon komoly veszélyt jelent a Soros György nevéhez köthető szervezetek által végzett szervezkedés, ami, ha sikerrel jár, alapjaiban változtathatja meg Magyarország berendezkedését, ezért az előttük álló kampányban a legmodernebb kampányeszközökkel kívánják a szavazók figyelmét felhívni erre a kockázatra.

 

A szombati napon két igazán érdekes előadásra került sor. Az egyiket Gaal Gergely a parlament KDNP-s frakciójának a tagja, a másikat Varga László nyugalmazott lelkész tartotta.

Gaal Gergely (történész) beszámolt róla, hogy KDNP országos elnöksége őt jelölte a 2017. júniusában elhunyt dr. Rubovszky György mandátumának a betöltésére. A parlamentben jelenleg a Nemzeti Összetartozás és a Kulturális bizottságban végez feladatot. Az előadásában bemutatta a megyei vezetőség számára, hogy a KDNP hány és hány tisztséget, funkciót és feladatot végez kormányzati szinten. Beszámolt róla, hogy a párt milyen új szervezeti és szervezési újításokat végzett annak az érdekében, hogy ne csak felfogásában, hanem működésében is egy modern kereszténydemokrata pártként legyen jelen a KDNP. Felidézte Orbán Viktornak azt a 2010-ben elhangzott kijelentését, miszerint a KDNP az ideológiai "horgony" a Fidesz-KDNP szövetségben. Gaal Gergely, Orbán Viktornak ehhez a 2008-ban tett kijelentéséhez csak annyit fűzött hozzá, hogy jelenleg, amikor már Magyarország hajója egyre stabilabban halad előre, a KDNP-nek egyfajta iránytű szerepet is be kell töltenie annak érdekében, hogy a kormány még hatékonyabban legyen képes megvédeni a kereszténydemokrata érdekeit.

 

Végül Varga László, legutóbb a KDNP kecskeméti szervezetéhez csatlakozott nyugalmazott lekész tartotta meg a megyei vezetőség számára az egyházak és a politika kapcsolatát bemutató előadását. Varga László előadásában kifejtette, hogy miközben évezredes múltra tekint vissza az egyházi vezetők politikai szerepe, az elmúlt évszázadokban az egyházak és az állam szerepe sok országban szétvált. Mint elmondta ő is nyugdíjba vonulása óta vállalhat politikai szerepet.

 

Varga László előadását azzal kezdte, hogy a Sátán neve görögül Diabolo, ami annyit jelent, hogy szétdobál. Mint elmondta az emberek a rendet szeretik és a rendetlenséget pedig nem. A migráció viszont mindenhol rendetlenséget okoz, így a Sátánt vizionálta a migrációval (ami figyelembe véve az elmúlt hetek brüsszeli döntéseit már nem is tűnik képtelenségnek – szerk.)

 

A három rendkívül érdekes előadó Európa jelenlegi állapotát elemezve mind politikai, történészi és teológiai szempontból szinte kész tényként kezelte előadásában, hogy Magyarországnak, a történelem során újból, a kontinens védelmezőjének a szerepe jutott.

 

Dr. Kerényi beszámolt arról, hogy annak ellenére, hogy a történelem során karddal Bécsig jutottak a törökök, addig jelenleg egy átlagos osztrák iskolában az iszlám vallású gyerekek száma sok esetben meghaladja az 50 %-ot.

 

Gaal Gergely felidézte az 1920-as trianoni tárgyaló delegációban részt vevő Apponyi Albert párizsi beszédének azt a részét, miszerint:

„... A történelmi Magyarország töltötte be ezt a feladatot, az egyensúly és a stabilitás állapotának fenntartását, biztosítva így Európa békéjét a keletről fenyegető közvetlen veszedelmekkel szemben. Ezt a hivatását tíz századon át töltötte be és erre egyedül organikus egysége képesítette. ...”.

 

Varga László pedig Pio atya próféciáját idézte, miszerint:

 

“Magyarország egy olyan kalitka, amelyből egyszer még egy gyönyörű madár fog kirepülni. Sok szenve­dés vár még rájuk, de egész Európában páratlan dicsőségben lesz részük. Irigylem a magyarokat, mert általuk nagy boldogság árad majd az emberi­ségre. Kevés nemzetnek van olyan nagyhatalmú őr­angyala, mint a magyaroknak, és bizony helyes len­ne erősebben kérniük hathatós oltalmát orszá­gukra!"

Mák Kornél záróbeszédében kihangsúlyozta: A Fidesz-el pártszövetségben együttműködő KDNP Bács-Kiskun megyei szervezete a 2018-as parlementi képviselői választás során is jelentős munkát vállal, főként a lakosság tájékoztatásában.

Oltyán József

Galéria

KözéletMák Kornél