2024.04.19, Péntek
Birkapörkölt, Karácsonyi Ünnepkör, faültetés - munkában a megyei közgyűllés

Birkapörkölt, Karácsonyi Ünnepkör, faültetés - munkában a megyei közgyűllés

Bacsmegye.hu

2016.11.23. 09:05

Amióta évi 30 milliárdról 300 millióra csökkentette a kormány a megyei önkormányzatok költségvetését, bizony jelentősen átalakult a korábban nagyhatalmú testület működése. Persze még csak az út elején járnak a megye vezetői az önálló és sikeres gazdálkodás terén, így egyelőr emintha egy átmeneti állpotban telnének a tevékyen mindennapjaik.

Hirdetés

A vidám múlttal rendelkező megyei elnök ígéretéhez hűen a rendszeres megyei közgyűléseket nem Kecskeméten a megyeházán, hanem a megye különböző városaiban rendezi meg. Rendkívül ronda dolog lenne azt gondolni, hogy ezt a korábban elképzelhetetlen "gesztust" talán az is befolyásolhatta, hogy a megyei önkormányzatnak mára nincs pénze arra, hogy vendégül lássa az ülésekre a képviselőket...

Bár ennek a megyei testületeknek egyelőre láthatóan nincs éredmi feladatuk a hazai közig azgatásban, mégis óriási lehetne a jelentőségük, péládul a kibontakozó 2020-as Eu-s források koordinálásában. Persze ahhoz, hogy érdemi szereplői legyenek a jelen világnak, talán el kellene hagyni azt a régi időket idéző álszent protokollt, mint a 10-20 éve szokásos napirendi pontozás. Be kellene látni, hogy ahhoz, hogy egy hatékony gazdálokó szervezetté váljanak ezt a gittrágást be kellene fejezni. 

...Ha pedig kedvük van hozzá, akkor legalább nem kellene ebből közügyet csinálni, mert egy ilyen napirendnek lássuk be vajmi sok értelme van:

 

A programok a következők:

 

  • 9.30     Bács-Kiskun Megyei Garabó vásár – helyi és megyei értékek, helyi kézművesek és gazdák portékáinak vására

 

  • 10.00   Kunszentmiklós város bemutatása – Lesi Árpád polgármester

 

  • 10.10   Közgyűlés

 

  • 12.00   Karácsonyi Ünnepkör szokásai, hagyományos karácsonyi asztal bemutatása (Kiss Gabriella Hírös Garabó Kft.)

 

  • 12.15   Rideg László elnök és Lesi Árpád polgármester közös faültetése a Barna és Fiai Faiskola támogatásával a Városháza előtti Főtéren

 

  • 12.30   Ebéd - terítéken a kunszentmiklósi sziki birkapörkölt

 

Ajánló