2024.04.18, Csütörtök
Dühösek az erdészek Lázárra?
beszedirok.hu

Dühösek az erdészek Lázárra?

2016.10.07. 11:21

Legalábbis erre lehetett következtetni Baricz Árpádnak a Gemenc Zrt Pr ügynöki feladatait ellátó Beszédírók Kft. ügyvezetőjének a felháborodottnak is ítélhető telefonjából, amit a Bácsmegye 2016.október 06-án megjelent tartalma váltott ki belőle.

Hirdetés

Vélemény:

Az erdészet pr ügynöki feladatait ellátó Baricz Árpád, mint az elmondásából kiderült, korábban a média különböző területein dolgozó személyként kifogásolta a Bácsmegye címszerkesztését és nem pozitív jelzőkkel illette a bevezetőt sem, sőt megoszthatom önökkel, hogy lehazugozott engem is. (Édes pofa!-szerk.)

Miután Baricz Árpád nem sorolt fel on-line újságírási tevékenységet a múltjából, így tájékoztattam, (a bevezető után újra), hogy néhány ellenzéki lap, közte az Index, az év elején részletes betekintést adott a hazai erdészeti cégek vezetőinek az akár jelentősnek is nevezhető jövedelmeiről. Tájékoztattam, hogy ez szerintem egy remek folyamat, hiszen a hazai fásultságra épülő fa-erdő és vadgazdálkodás minősége minden alapot megad az ágazatban valóban embert próbáló feladatokat ellátók tisztes jövedelmére. Bár azt is látni kell, hogy sajnos még nem általános az országban az erdészeti vállalatok vezetőinek a bérszínvonala.

...ezzel próbáltam magyarázni ennek a felhívó tartalomnak adott címet, mire Árpádunk azzal reagált, hogy az első támadást az erdészeti vezetőkkel szemben nem az Index (ami szerinte nem ellenzéki lap) hanem Lázár János kancelláriaminiszter bejelentése tette a kormányinfón, illetőleg leginkább a Magyar Idők lap az erdészeti ágazatban dolgozók felé.

Baricz Árpádnak e téren is igazat adva próbáltam a vitatott címünket megvédeni, de Árpádunk egyszerűen megállapította, hogy a címben hazudok, mert nem az gazdag erdészek hete van, hanem az Erdők Hete. A telefonbeszélgetésnek ezen a pontján feladtam, és jeleztem Árpádnak, hogy a beszélgetést az utolsó sértésével befejezettnek tekintem.

Utóbb azért elgondolkodtatott, hogy ha a Gemenc Zrt pr ügynöki feladatait ellátó Beszédírók Kft (amely cégnek nincs igazán alkalmazottja) vezetője, aki vélhetően a cég jó megítélését kellene, hogy elérje, ennyire arrogáns egy megyei főszerkesztővel, akkor milyen lehet azoknak a sorsa, akik tartoznak a cégnek…? Hiszen a Bácsmegye csak 2016-ban (de már sok éve) teljesen ingyen évente több tucat alkalommal adott tájékoztatást az erdészet dolgairól, ami a jövőben Baricz Árpádnak köszönhetően meg fog változni, hiszen ha engem hazugnak tart a cég pr ügynökség vezetője, akkor talán nem túlzás, ha azt gondolom, hogy a Gemenc Zrt. ügynökségestől, pedig menjen a fenébe…

Oltyán József

főszerkesztő

Ajánló