2024.03.29, Péntek
„Szakadék felé rohan Európa” - Bayer Zsolt tartott előadást az illegális bevándorlásról

„Szakadék felé rohan Európa” - Bayer Zsolt tartott előadást az illegális bevándorlásról

bacsmegye.hu

2016.09.15. 09:21

Telt ház fogadta tegnap este a közismert publicista, író és műsorvezetőt a kecskeméti Piarista Gimnázium dísztermében.

Hirdetés

Dr. Salacz László és Dr. Zombor Gábor, a térség választókerületi elnökei meghívására érkezett Bayer Zsolt, hogy az illegális bevándorlás kérdéseiről előadást tartson Kecskeméten.

Gyakorlatilag egy gombostűt sem lehetett leejteni az előadóteremben, annyian jöttek el őt meghallgatni. A közönség vastapssal üdvözölte terembe lépésekor.

Az est házigazdájaként Dr. Zombor Gábor köszöntötte az egybegyűlteket, aki elmondta, hogy a népszavazási kampány a célegyenesbe fordult, és éppen a „túl nagy egyetértés” nehezíti. Véleménye szerint a lakosság 90%-a elutasítja a migránsok Magyarországra telepítését, nemzeti egység alakult ki az üggyel kapcsolatban.

- Szeretnénk, hogy a népszavazáson a szavazatokban is realizálódjon ez az egyetértés – mondta. Kecskemét a jólét és a béke szigete, testközelből szinte soha nem találkoznak ezzel a problémával az itt élők, és ahhoz, hogy ez így maradjon, el kell menni szavazni – hangsúlyozta.

 

Dr. Zombor Gábor, Bayer Zsolt és Dr. Salacz László az előadás előtt tartott sajtótájékoztatón

 

Dr. Salacz László köszöntő beszédében azt emelte ki, hogy Magyarország a bevándorlás problémáját az adott helyszínen kívánja orvosolni.

- Több mint 1000 magyar katona szolgál a világ különböző válsággócaiban. A magyar kormány különböző egyházi és civil szervezeteken keresztül azon régiók kórházi és iskolai ellátottságát fejleszti, ahonnan a bevándorlók országunkba érkeznek.

A képviselő arra buzdított mindenkit, vegyen részt a népszavazáson, mert ez nem pártpolitikai, hanem nemzeti ügy.

 

 

Bayer Zsolt előadásában tágabb összefüggéseiben vizsgálta a bevándorlás problémáját.

Egyrészt arra próbált választ adni, hogy mi is ez a jelenség valójában, amivel ma Európa szembenéz, mik az okai és hol érhető tetten mögötte a politika. A másik fő csapásirány, amit boncolgatott, hogy ez a népvándorlás milyen civilizációs és demográfiai állapotban kapja derékba az európai kontinenst.

- Mind demográfiai, mind civilizációs szempontból borzalmas állapotban van Európa, így ez a ránk zúduló bevándorlás hatására még borzalmasabb lesz, mint amit el tudunk képzelni – mondta.

 

 

A hallgatóság előtt kifejtette, hogy míg Európa népessége csökken, addig Ázsia és Afrika hatalmas népességgyarapodást fog elkönyvelni az elkövetkező évtizedekben. Majd feltette azt a kérdést is, hogy mi lehet az oka annak, hogy éppen most indult meg ez a népvándorlás, hiszen Szíriában már 6, Irakban 27, Afganisztánban 37 éve gyakorlatilag állandó polgárháború, illetve fegyveres harcok dúlnak. Kérdésként hangzott el, hogy mi lehet az oka annak, hogy bevándorlók tömegei érkeznek olyan országokból is, ahol nincs is háború, mint például Pakisztán és Banglades.

Az est folyamán az előadó szembesítette a hallgatóságot azzal is, hogy míg például Spanyolországban a fiatalok között 50%-os a munkanélküliség, addig nyugat-európai állami és cégvezetők a migránsokban potenciális munkaerőt látnak, amely orvosolhatja a szerintük meglévő munkaerőhiányt.

Bayer hangsúlyosan kitért arra is és a bevándorlás „eredményének” nevezte, hogy a Visegrádi Négyek jelenleg olyan szövetséget alkotnak, amelyre több száz éve nem volt példa. Továbbá hogy a mai európai politikai mozgások azt vetítik előre, hogy ez a szövetség újabb tagokkal bővülhet a balkáni országok és a baltikum köréből, sőt, egyes nyugat-európai országok is csatlakozhatnak hozzá. A publicista szerint ez esélyt teremthet arra, hogy az illegális bevándorlást európai szinten is meg lehessen állítani.

Végezetül ő is határozottan kért mindenkit, menjen el október 2-án és szavazzon nemmel.

Galéria

KözéletbevándorlásBayer Zsolt