2024.04.18, Csütörtök
Kiskunhalas történetének eddigi legnagyobb turisztikai fejlesztése indult el nyáron a Csetényi Parkban
Bányai Gábor országgyűlési képviselő facebook

Kiskunhalas történetének eddigi legnagyobb turisztikai fejlesztése indult el nyáron a Csetényi Parkban

Bányai Gábor országgyűlési képviselő facebook

2020.11.30. 14:26

Rengeteg olyan turisztikai attrakció fog létrejönni, melyek minden halasinak és halasra térő vendégnek színvonalas kikapcsolódási lehetőséget fog biztosítani.

Hirdetés

A munkálatok a már romló idő ellenére is gőzerővel folynak. Az épületek a nyár végi bejárás óta lassan szerkezetkésszé válnak, a korábban a nád által teljesen benőtt és elhanyagolt terület kotrása folyamatosan halad.

A projekt részeként épül a kórház melletti új parkoló is, mely a korábbi áldatlan állapotokat megelőzvén, 120 férőhellyel, könnyebb megközelíthetőséggel és a forgalmi akadályokat feloldó elrendezéssel kívánja megoldani az eddigi parkolási gondokat.

A Csetényi Park komplex turisztikai fejlesztésében megvalósul kun kalandpark- és kötélpálya, kun játszótér, íjászpálya, kun tábor és hagyományőrző játéktér (jurta), madármegfigyelő sétány, csónakázó tó, csipkelabirintus, csipkesétány és hintaágy-park, szabadtéri fitnesspark, nordic walking és az attrakciókat összekötő sétányok. A parkban egy kilátóépület is épül étteremmel és ajándékbolttal, valamint a központi részen kap helyet a látogatóközpont számos funkcióval.

A fejlesztés várhatóan jövő nyáron átadásra fog kerülni.

KiskunhalasKiskunhalasCsetényi park