2024.04.19, Péntek
Kiskunhalas szépségeit bemutató fotópályázatot hirdetnek
eventbrite.com

Kiskunhalas szépségeit bemutató fotópályázatot hirdetnek

kiskunhalas.hu

2019.06.03. 12:39

A pályázatra olyan fotókat várnak, amelyek a mai Kiskunhalas szépségeit vonzó, elgondolkodtató, érdekes és mindenképpen látványos perspektívából mutatják be.

Hirdetés

Kiskunhalas Város Önkormányzata nyertes pályázattal rendelkezik a kiskunhalasi Városháza tornyának turisztikai célú hasznosítására, amelyhez kapcsolódóan fotópályázatot hirdet.

 

A pályázat tematikája

A turisztikai témában benyújtott és sikeres uniós pályázat célja a Kiskunhalasra látogatók számának növelése azáltal, hogy attraktív, érdekes és több napos kikapcsolódásra alkalmas látnivalók létesüljenek a meglévő helyi értékeken túl. A Városháza tornyának látogathatóvá tétele olyan betekintést enged majd városunkra és környezetünkre, amely komoly vonzerővé válhat rövid időn belül.

A 30 méter magas torony megközelítése során több bemutatótér áll rendelkezésre, amelyek alkalmasak állandó kiállítás létrehozására. Ezen tereket szeretnénk felhasználni arra, hogy a látogatók érdeklődését felkeltsük városunk épített, természeti, kulturális értékei és eseményei iránt. Olyan fotókat várunk, amelyek a mai Kiskunhalas szépségeit vonzó, elgondolkodtató, érdekes és mindenképpen látványos perspektívából mutatják be.

A fotópályázatra négy kategóriában várunk pályaműveket:

1. épített értékeink

2. természeti értékeink

3. események

4. magasból készül felvételek

A pályamunkák formai és technikai megközelítése műfaji megkötés nélkül, teljesen szabadon kezelhető és értelmezhető. Minden pályázó kategóriánként maximum 2, de a pályázat keretében legfeljebb 5 képet küldhet be. 

 

A pályázat technikai részletei

A pályázaton részt vehet saját alkotásával minden magyar vagy Magyarországon élő külföldi állampolgár. A műveket elektronikus úton a [email protected] címre várjuk 2019. július 31-ig.

A pályamunkának tartalmaznia kell a pályázó nevét, lakhelyét, a pályamunka címét. A zsűri által kiválasztott alkotókat a megadott értesítési címükön fogjuk megkeresni.

A pályázó tudomásul veszi, hogy a beadott alkotások elkészítésével vagy azok nyilvános bemutatásával (kiállításával) okozott személyiségi és szerzői jogsértésekért minden felelősséget vállal, beleértve a jogsértéssel bekövetkező anyagi felelősséget is. A résztvevő a pályázati anyag beküldésével automatikusan elfogadja a pályázati feltételeket. Kiskunhalas város népszerűsítése érdekében a pályázatra benyújtott képeket digitális vagy nyomdai formában a pályázat kiírója szerzői jogdíj megfizetése nélkül felhasználhatja.

A fotókon ne szerepeljen vízjel.

A pályázatok leadásának határideje:

2019. július 31.

Eredményhirdetés:

2019 nyarán a Városháza tornyának átadó eseményén

Nyeremények kategóriánként:

1. díj: 30 000 Ft pénzjutalom

2. díj: 20 000 Ft pénzjutalom

3. díj: 10 000 Ft pénzjutalom

A benyújtott képek technikai paraméterei:

JPG formátum, eredeti képméret, de minimum 6 megabájt.

Képfájlok minimum pixelmérete a hosszabbik oldalon: 3000 pixel.

A formai szempontból nem megfelelő jelentkezések nem vehetnek részt a pályázaton.

A nyertes műveket elbíráló zsűri tagjai:

Babud László okleveles építőmérnök, műemlékvédelmi szakmérnök

Ferincz János fotográfus

Kiss Renáta önkormányzati kabinetvezető

Kollarics Gábor gimnáziumi tanár

Kovács Iván Halasi Média és Kultúra Kft. főszerkesztő

KiskunhalasKiskunhalasfotópályázatlátványosságpályázat