2024.03.28, Csütörtök

A kiskunhalasi, pirtói, harkakötönyi, kunfehértói, balotaszállási, kisszállási, tompai, és kelebiai önkormányzatok támogatásával valósult meg a DÉKÁNI HELP elnevezésű program.

Hirdetés

A Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Dékáni Árpád Szakgimnázium és Szakközépiskolája 2019. február 12-én rendezte meg a DÉKÁNI HELP című programot, amelynek rövidítése a „hivatások az egészséges lakosságért program” kifejezésből adódik. Célja a külterületen élő, nehéz helyzetben lévő időskorúak, illetve a hadiözvegyek segítése.

A rendezvényt ünnepélyes keretek között dr. Fekecs Dénes nyugalmazott rendőr ezredes, az Országos Polgárőr Szövetség helyettes elnöke nyitotta meg. Bán Gábor, az Országos Polgárőr Szövetség Ifjú Polgárőr Tagozatának elnöke az iskola ifjú polgárőreinek csapatzászlót adományozott. A köszöntők után a diák és felnőtt résztvevők csapatokra osztva indultak az előre megbeszélt helyszínekre.

A közreműködők példaértékű összefogással nyolc településen közel ötven rászorulónak könnyítették meg az életét: ahol szükséges volt, ház körüli munkákat végeztek – favágás, takarítás, kémények biztonsági ellenőrzése –, de volt olyan is, aki orvosi ellátásban – vérnyomás mérés, vércukorszint ellenőrzés – részesült. Néhányan csak beszélgetni szerettek volna, ezzel megoldást találva a napi problémáikra.

A programban – amelyet a Dékáni Árpád Szakgimnázium koordinált – 18 rendőr vett részt, továbbá a polgárőrség, a tanyagondnoki szolgálat, a katasztrófavédelmi szolgálat munkatársai, a helyi kéményseprők, a kiskunhalasi kórház és mentőállomás, az önkormányzat képviselői, a mezőőrök, a közterület felügyelők és a Magyar Honvédség önkéntesei.

KiskunhalasDÉKÁNI HELPKiskunhalasi Szakképzési Centrum Dékáni Árpád Szakgimnázium és Szakközépiskola