2024.04.24, Szerda
A 40 éves Bernáth Lajos Kollégium az elmúlt évtizedek legnagyobb felújításán esett túl
fotók: Szilágyi Pál Ferenc

A 40 éves Bernáth Lajos Kollégium az elmúlt évtizedek legnagyobb felújításán esett túl

Bányai Gábor facebook

2019.02.12. 11:40

Bár még nincs teljesen vége a munkálatoknak, a tanév kezdésével már nagyrészt a megújult terekkel találkozhattak a Kollégiumban élő gyerekek.

Hirdetés

A Kiskőrősi Tankerületi Központ által benyújtott, majd elnyert és kivitelezett pályázatban mintegy 114 millió forintból a kollégium kazánháza teljesen megújulhatott, és a fűtési szezont már az új kazánokkal kezdhették meg, megújultak a mosdó és fürdő helységek, minden szint és szoba újra lett festve, a szobákba új ágyak és bútorok, a tanulószobákba, nevelői szobákba és egyéb helységekbe teljesen új bútorok kerültek beszerzésre, és mozgáskorlátozott feljáró is kialakításra került.

Ezen túl még kültéri ping-pong asztalok telepítése is várható, illetve pár beszerzés és felújítási munkálat is hamarosan befejezésre kerül.

A kollégiumban az elmúlt évek során rengeteg felújítás történt, ami rá is fér a már 40 éves intézményre. A korábbi években napelemek kerültek a kollégiumra, és nyílászárók lettek cserélve. A konyha újra önkormányzati tulajdonba került, és azóta is gondoskodik a kollégisták étkeztetéséről, de az önkormányzattal közreműködve egy új rekortán pálya is kialakításra került, így méltán elmondható, hogy a környék egyik legsportosabb kollégiuma is a Bernáth Lajos Kollégium. Jelenleg saját erőből, és a kollégiumi nevelők munkájának köszönhetően befolyt támogatásokból a faház felújítása is zajlik.

 

 

Galéria

KiskunhalasKiskunhalasBernáth Lajos Kollégium