2024.04.26, Péntek

A következő 110 évre fejleszt Kiskunhalas

Halasmédia

2018.04.01. 14:16

Várhatóan nyár közepére elkészül a Hirling József Lovaspark 400 millió forintos átépítése.

Hirdetés

Az utóbbi évtizedek legjelentősebb lovas beruházásáról csütörtökön délelőtt tartottak sajtótájékoztatót a létesítményben, amelyen részt vett Budai Gyula kormánybiztos, aki máris jelezte, itt még nem ért véget a fejlesztés, továbbiakra is számítani lehet. Juhász Tibor, a Lovas és Szabadidőközpont Kft. ügyvezetője úgy fogalmazott, nem egy versenyre, hanem a következő 110 évre gondolva indították el a beruházást. 

A Hirling József Lovaspark területén utoljára a nyolcvanas években volt átfogó fejlesztés, az üzemeltetést 2016-ban átvevő Lovas és Szabadidőközpont Kft. azóta 100 millió forintos fejlesztést hajtott végre. Tavaly december végén derült ki, hogy itt valósulhat meg az ország második legjelentősebb lovas beruházása, amelyhez 400 millió forintot biztosított a kormányzat Budai Gyula kormánybiztos, Bányai Gábor országgyűlési képviselő és Juhász Tibor, a Lovas és Szabadidőközpont Kft. ügyvezetője hathatós közreműködésének köszönhetően. Az építkezés január elején kezdődött.

Budai Gyula kormánybiztos arról tájékoztatta a HalasMédiát, hogy a budapesti Nemzeti Lovarda után ez a második legjelentősebb ilyen jellegű fejlesztés. A politikus jelezte, máris vannak további tervek a következő évek beruházásairól, többek között a szomszédos, jelenleg még a rendőrség tulajdonában lévő terület visszaigényléséről is. Bányai Gábor Kiskunhalas és körzete országgyűlési képviselője elmondta, évekkel ezelőtt keresték meg a lovasok a fejlesztés igényével. Rengeteg utánajárást igényelt, de minden fáradozást megért. Azt mondta, hogy Kiskunhalas újra a nemzetközi lovastérképre kerül, ehhez minden adott lesz.

 

Jó döntés hozott a képviselő-testület akkor, amikor a vállalkozás kezébe adta a lovasbázis üzemeltetését. Ezt már Fülöp Róbert polgármester mondta a tájékoztatón. Juhász Tibor, az üzemeltető társaság ügyvezetője úgy fogalmazott: nem egy versenyre, hanem a következő 110 évre szóló fejlesztést valósítanak meg. Hozzátette, hogy hiába dolgoznak megfeszített erővel a kivitelezők, a februári időjárás miatt csúszásba kerültek. Juhász Tibor köszönetet mondott Budai Gyulának és Bányai Gábornak, akik nélkül ez a fejlesztés nem indulhatott volna el. Hozzátette: a lovaspark nemcsak sportrendezvényekre, hanem egyéb programokra is alkalmas. 

A kivitelező Modinvest Kft. ügyvezetője, Németh Miklós elmondta, több kilométernyi elektromos kábelt, vízvezetékcsövet tettek már le.  Több mint háromezer négyzetméternyi térkő kerül ki a lovaspark területére, kivágtak 80 életveszélyes fát, ezek pótlásáról is gondoskodnak majd. Átalakítják a VIP épületet, új trágyatároló épül. A tervek szerint a nyár közepére elkészül a kivitelezés. 

forrás: Halasmedia.hu

KiskunhalasKiskunhalasHirling József Lovaspark