2024.03.29, Péntek

Tízmilliós támogatás a kiskunhalasi kórházi alapítványnak

Halasmédia

2018.02.06. 09:32

Két helyi építőipari vállalkozás jelentős, 10 millió forintos támogatást nyújt a halasi kórház alapítványának. A múlt héten írták alá az erről szóló megállapodást a cégek és az egészségügyi intézmény vezetői. A kórház közben készül a Semmelweis emlékév programjaira is.

Hirdetés

A Merkbau és a Modinvest építőipari vállalkozások döntöttek úgy, hogy összesen 10 millió forintos támogatást nyújtanak a Semmelweis Kórház alapítványának. Ez óriási segítség, hiszen az alapítványhoz a most felajánlott összegnek az elmúlt 10 év alatt is csak a töredéke érkezett be. – Ez a támogatás is hozzájárul ahhoz, hogy felélesszük a kórházi alapítványt és az ide folyt összeget közvetlenül tudjuk az intézményre, a helyi egészségügyre és célokra fordítani – mondta Dr. Szepesvári Szabolcs a kórház főigazgatója.

A két építőipari cég már többször dolgozott az egészségügyi intézménynek a különböző beruházások során, és most fontosnak tartották, hogy ily módon is a kórház mellé álljanak. Sőt példát szeretnének mutatni másoknak is – nyilatkozta a megállapodást követően Knáb János, a Merkbau Kft. műszaki igazgatója és Németh Miklós a Modinvest Kft. ügyvezetője.

Az is kiderült, hogy a kórházban sok terv és elképzelés vár megvalósításra, hiszen az idei esztendő kiemelt év. Semmelweis Ignác születésének 200. évfordulója alkalmából Semmelweis emlékévet hirdettek 2018-ra, amire a halasi kórház is több programmal, újítással készül. 

forrás: HalasMédia

KiskunhalasKiskunhalasMerkbau Kft.Kiskunhalasi Semmelweis Kórház