2024.04.24, Szerda

Ezer látogató az Arany buszban Halason

Pásztortűz Kulturális és Hagyományápoló Egyesület

2018.02.19. 18:00

A Petőfi Irodalmi Múzeum által összeállított Arany 200 busz tavaly július óta járja a Kárpát-medencét.

Hirdetés

A vándorkiállítás fővédnöke Áder János köztársasági elnök. A Pásztortűz Egyesület szervezésében 2018. február 17-én, szombaton érkezett három napra, Kiskunhalasra az ingyenes, irodalmi tárlat. Első két nap a Semmelweis téren, majd hétfőn a KSZC Dékáni Árpád Szakgimnáziumában és a Fazekas Mihály Utcai Általános iskolában lehetett megtekinteni a buszt.

Az interaktív kiállítás Arany János  (1817-1882) író  életművét, kapcsolatait, költészetének máig ható jelentőségét mutatja be. A buszba manuális játékokat és a digitális eszközöket is beépítettek.

Már az első két nap közel félezer látogatóval számolt az irodalmi busz, ahol mindenki kapott egy-egy emlékjegyet, és természetesen örök élményt.  

A kiállítást főként 7. és 11. osztályosoknak állították össze, így hétfőn elsősorban ezek az évfolyamok érkeztek megtekinteni az Arany 200 buszt.

"Nagyon elégedettek vagyunk a három nappal. Tele élménnyel, tudással, és még méltóképpen emlékezni is tudtunk Arany János íróra. Köszönjük az együttműködő iskolák segítségét! Pont 10 éve hoztuk Halasra a Nyugat buszt, amire szintén nagyon nagy volt az érdeklődés" - összegezte a három napot Végső István, a Pásztortűz Egyesület elnöke.

Fotók: Végső István

 

Galéria

KiskunhalasKiskunhalasPásztortűz EgyesületvándorkiállításPetőfi Irodalmi MúzeumArany 200 busz