2024.04.23, Kedd

Milliós sportfejlesztés a kiskunhalasi Szent József-iskolában

Halasmédia

2018.01.18. 14:35

Az intézmény csütörtökön délelőtt 1 millió forint értékben vehetett át sporteszközöket, sportszereket, e mellé szakmai segítséget is kapnak majd az MDSZ-től.

Hirdetés

A kiskunhalasi Szent József Katolikus Iskola is részt vesz a Magyar Diáksport Szövetség  (MDSZ) programjában, amelynek célja a testnevelés órai és az azon kívüli mozgásos tevékenységek növelése.

A Magyar Diáksport Szövetség újabb programot indított útjára, amelynek célja az, hogy minál többet mozogjanak a gyerekek a testnevelés órákon és azokon kívül is. Hat régió érintett a projektben, a Dél-Alföldön elsők között csatlakozott a kezdeményezéshez a kiskunhalasi Szent József Katolikus Általános Iskola. Csütörtökön délelőtt 1 millió forint értékű sportszereket, sporteszközöket vehetett át az intézmény.

Az ünnepségen Dózsáné Mohos Mónika igazgatónő köszöntötte a megjelent vendégeket, majd Paic Róbert, a Magyar Diáksport Szövetség szakmai fejlesztője beszélt. Elmondta, hogy fontos a gyerekek mindennapjai során a testmozgás, amelynek köszönhetően a tanulmányi eredmények is javulhatnak. A program kitalálója Pigniczkyné Lugos Ilona adta át jeképesen az 1 millió forint értékű sporszereket, sporteszközöket Halmágyi Endrének, a Szent József-iskola diákjának.

Az ünnepélyes átadót követően az iskola tornatermében megmutatták a lányok, fiúk a testnevelőik irányítása mellett, hogy mire is jók ezek az új eszközök. A sportszerekből részesülnek a Lomb utcai óvoda gyermekei is. Nemcsak a tanórákon, hanem a szakköri foglalkozások során is használják majd a diákok a labdákat, ugrálóköteleket.  

Bányai Gábor Kiskunhalas és körzete országgyűlési képviselője szerint az egészségmegőrzés egyik fő eleme a rendszeres testmozgás, amelyhez igyekszik a kormányzat mindent biztosítani.

Farkas Dániel Kiskunhalas alpolgármestere hozzátette: idáig is sokat áldoztak a sportinfrastruktúra fejlesztésére, ez a jövőben is folytatódni fog. 

forrás: Halasmédia

KiskunhalasKiskunhalasMagyar Diáksport SzövetségsporteszközSzent József iskola