2024.04.19, Péntek
Átadták a Kiskunhalasi UKSC új edzőtermét
Bányai Gábor facebook

Átadták a Kiskunhalasi UKSC új edzőtermét

HalasMédia

2017.12.15. 10:20

A közel 100 millió forintos beruházás a Bibó István Gimnázium udvarán valósult meg, amely a jövőben a klub székházául is szolgál. Konditerem, tárgyaló kapott helyet az épületben. 

Hirdetés

- Elképzelhető, hogy a halasi kézilabdás utánpótlás tagjai között van a jövő válogatott kézilabdázója -fogalmazott beszédében dr. Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke a Kiskunhalasi UKSC új edzőtermének avatóján.

Az alapkövet  idén márciusban tették le, Babud László volt a tervező és a kivitelezésből is kivette a reszét a vállalkozása. Az ünnepélyes avatóra csütörtökön került sor. Az eseményt megtisztelte jelenlétével dr. Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke, valamint Novák András főtitkár is.

 

Demeter József elnök azt mondta, hogy a közel 100 millió forintos beruházás 70 százalékát a társasági adójukból helyi és környékbeli vállalkozások biztosították, a maradék 30 százalékot a város adta hozzá.

Kerényi János országgyűlési képviselő reményét fejezte ki, hogy a jövőben sok tehetséges kéziabdázót ad a klub a magyar kézilabdának.

Bányai Gábor Kiskunhalas és körzete országgyűlési képviselő jelezte a jelenlévő szövetségi elnöknek, hogy tervezik egy műanyag borítású pálya létesítését is a Bibó István Gimnázium udvarában. Kocsis Máté avatóbeszédében elmondta, minden adott ahhoz, hogy sikeresek legyenek a halasi sportolók. hozzátette, jó döntés volt a vállalkozók társasági adójának ilyen hasznosítása.

A szalagot Kocsis Máté, Bányai Gábor, Kerényi János, Fülöp Róbert polgármester és Demeter József vágta át. A klub ajándékkal is kedveskedett a vendégeinek, saját nevükkel ellátott mezt kaptak a jeles alkalom emlékére.

A létesítményt most kezdték belakni a kézilabdázók. Kiderült az is, egyeztetések kezdődtek arról, hogy használhassák a kondícionáló termet a Bibó-gimnázium diákjai is. 

forrás: Halasmédia

Galéria

KiskunhalasKiskunhalaskézilabdacsarnokKiskunhalasi UKSC