2024.04.19, Péntek

483 millió érkezik Kiskunhalasra humánszolgáltatások fejlesztésére

Halasmédia

2017.12.13. 12:08

Kiskunhalas, Tompa, Kisszállás, Pirtó és Harkakötöny vesz részt a programban.

Hirdetés

A gazdasági hátrányokkal küzdők felzárkóztatása és közösségfejlesztés ez a két fő célterülete a Humánszolgáltatások fejlesztése a kiskunhalasi járásban – esélyteremtés a humán szolgáltatásokban elnevezésű programnak, amire öt település konzorciuma több mint 483 millió forint pályázati forrást nyert.

Az érintett települések polgármestereinek jelenlétében a halasi városházán sajtótájékoztatón ismertették a projekt fő célkitűzéseit.

 

Szűcs Csaba a szociális ügyekért felelős halasi alpolgármester elmondta: az egyik cél, hogy akit csak lehet, visszatereljenek a munka világába, ezért olyan szakmákra képzik ki őket, amelyekkel biztosan el lehet helyezkedni. A program másik alappillére a közösségfejlesztés. Például közös programokkal – táncházakkal - közelebb szeretnék hozni a roma és magyar lakosságot, a fiataloknak pedig hasznos elfoglaltságokat szeretnének nyújtani, hogy ne kallódjanak el.

 

Fülöp Róbert polgármester a tájékoztatón a települések összefogását hangsúlyozta. Mint mondta bízik abban, hogy nem csak most, hanem akár más programok, például a turisztikai attrakciók terén is sikerül ugyanígy együttműködni.

A most ismertetett esélyteremtő program négy évig tart és minden résztvevő település azt szeretné, ha ennek lejártakor kézzelfogható eredményeket tudjanak felmutatni.

 

A tájékoztatón az is elhangzott, hogy az elmúlt évtizedekben összesen nem volt ekkora támogatás erre a célra, mint most. Idén összesen már mintegy 1,7 milliárd elnyert forrásról érkezett értesítés, ráadásul ezek a programok egymásra épülnek, így még hatékonyabbak lehetnek. 

KiskunhalasKiskunhalasHumánszolgáltatások fejlesztése