2024.04.23, Kedd

Új köztéri alkotással gyarapodik Kiskunhalas

halasmedia.hu

2017.06.29. 13:30

Elkészült a Tapintható Láthatatlan köztéri alkotás, amely Kiskunhalas városközpontját mutatja be a vakok és gyengén látók számára is érzékelhető módon.

Hirdetés

Közel három esztendős tervező és előkészítő munka végére ér a Kiskunhalasi Rotary Club. A megvalósulást több vállalkozás és magánszemély is segítette a halasi rotarysták mellett. Az ünnepélyes átadás június 30-án, pénteken lesz a Városházával szemben lévő ivókútnál. Szakál Aurél a club elnöke úgy fogalmazott, ettől központibb, méltóbb helyre nem is lehetne tenni Szabó Áron szobrászművész alkotását.

Az eseményen a Városi Fúvószenekar zenéjét is meghallgathatják, az érdeklődők valamint fellépnek, a Szeretlek Caroline musical énekesei is. Köszöntőt mond Szakál Aurél, a helyi szervezet vezetője, a szobrot Pénzes Ilona a Rotary Magyarország kormányzója és Fülöp Róbert polgármester leplezik le. Nagy Viktor szervező szerint ez az alkotás egy nagy összefogás eredményeként született meg, Kiskunhalas lakosságának ajánlják ezt a köztéri alkotást, melynek avatására mindenkit szeretettel várnak pénteken délben a Városháza tornyánál.

Cikk folytatása: http://halasmedia.hu/rovatok/kultura/penteken-pontban-delben-leleplezik

 

Forrás: halasmedia.hu

KiskunhalasKiskunhalasvárosközpontRotary Club Kiskunhalasköztéri alkotás