2024.04.19, Péntek
Elérte a négyszázadik jelentkezőt a Nő az esély program
Fotók: Kovács Iván

Elérte a négyszázadik jelentkezőt a Nő az esély program

Halasmédia

2017.06.06. 14:54

Ebből az alkalomból kedden délelőtt, Kiskunhalason tartott tájékoztatót Czibere Károly szociális ügyekért és társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkár. A program több szempontból is újszerű.

Hirdetés

A „Bárka” Szociális Intézmény kiskunhalasi, Kőrösi úti székhelyén a házigazda intézmény vezetése, Bányai Gábor országgyűlési képviselő, valamint Fülöp Róbert polgármester, illetve Farkas Dániel és Szűcs Csaba alpolgármesterek fogadták a vendéget.

Czibere Károly államtitkár először beszélgetett a Nő az esély programrésztvevőivel, majd tájékoztatón ismertette a program jelentőségét. Mint mondta, maguk sem gondolták volna, hogy ekkora lesz az érdeklődés és negyed év alatt elérik a 400 jelentkezőt. A programba összesen 1000 főt szeretnének bevonni.

Foglalkoztatásba ágyazott képzés ez az egyik sajátossága a Nő az esély programnak, amely hátrányos helyzetű embereket, elsősorban roma származású nőket juttat piacképes szakmához. A Kőrösi úti intézményben 15 fővel indul el a szociális ápoló és gondozó képzés. Először lehetőség nyílt arra, hogy az érdeklődők munkába álljanak, így megismerjék, milyen feladatokkal jár ez a szakma. Többen lemorzsolódtak, végül 15-en maradtak ők úgy gondolják, hogy a szociális szférában megtalálták a hivatásukat és hosszabb távon itt szeretnének elhelyezkedni.

Egyedülállónak számít az is, hogy a szakmai képzés és a foglalkoztatás mellett nyelvi modulokat is tartalmaz a program. a lovári és beás csoportok mellett angolt és németet is lehet választani. Beszédében az államtitkár, Farkas Félix roma nemzetiségi szószóló, Bányai Gábor országgyűlési képviselő és Szűcs Csaba alpolgármester is hangsúlyozta: fontosak a felzárkóztató, képzést nyújtó programok mivel ezek jelentik a kitörési lehetőséget a nyomorból.

 

KiskunhalasKiskunhalasNő az esély programBács-Kiskun Megyei Önkormányzat Pszichiátriai és Fogyatékos Betegek Otthona