2024.04.23, Kedd
Hősiesen helytállt a halasi tűzoltó
Fotó: Jóri András - BM OKF

Hősiesen helytállt a halasi tűzoltó

bacs.katasztrofavedelem.hu

2017.03.29. 08:45

Sutka Bálint tűzoltó törzsőrmester, a Kiskunhalasi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltója a szabadnapján ellátott cselekedetéért elismerést vehetett át dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagytól, a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatójától.

Hirdetés

Sutka Bálint tűzoltó törzsőrmester az egyik vasárnap délután - szabadnapján - amikor hazaérkezett, a szomszéd ház udvarán nagy füstöt látott. Átsietett, ahol akkor már az ott lakó gyerekek az udvaron voltak. A kolléga bement a házba, az egyik szobában egy televízió, a körülötte lévő ruhák és az a szekrény égett, amin korábban a televízió volt, és az édesanya próbálta a tüzet eloltani. Sutka Bálint a helyzetet gyorsan felmérte és cselekedett. Értesítette a tűzoltókat és haladéktalanul beavatkozott. A lángokat elfojtotta, az égő tévét pedig kivitte az udvarra, majd az otthonából átvitt porral oltóval a parázslásokat, kisebb lángokat eloltotta, majd ablakot nyitott. Ekkor érkeztek meg kollégái, akik a helyszínt átvizsgálták, a még parázsló szekrényt az udvarra kivitték és a szükséges utómunkálatokat elvégezték

Sutka Bálint tűzoltó törzsőrmester saját testi épségének veszélyeztetése mellett, bátor helytállásával és higgadt cselekedetével megakadályozta, hogy emberi életben kár essen, valamint megelőzte, hogy az anyagi javakban nagyobb kár keletkezzen.

KiskunhalastűzoltóelismerésszabadnapKiskunhalasi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság