2024.04.16, Kedd

Bowling- és squash pályája is lesz Kiskunhalasnak

Halasmédia

2017.03.27. 12:30

Közel 200 millió forintból épül meg a Majsai úton az elkövetkező hónapokban az a sportcsarnok, mely többek között bowling- és squash pályáknak is helyet ad majd. Nagy szükség van a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium bővítésére, mivel a mindennapos testnevelés miatt gyakorlatilag „kinőtték" a mostani sportcsarnokukat.

Hirdetés

Néhány hete kezdődtek meg a munkálatok a Tekó volt kollégiumi épülete mellett. Lebontották a korábban ott lévő faépületet, ami egykor mosodaként funkcionált. Volt ott egy rossz állapotban lévő sportpálya is, azt is felbontották már, a helyén törmelékhegyek mutatják, hogy valami készülőben van.

A tervek szerint hatalmas fejlesztés megy itt végbe az elkövetkező hónapokban. Egy 650 négyzetméteres sportkomplexumot építenek a területre. Téglás László igazgató azt mondja, a mostani, Kossuth utcai csarnok mellett ez a létesítmény is testnevelésórák helyszíne lenne, sőt egyéb sport- és szabadidős tevékenységeket is kipróbálhatnak majd itt a diákok és pedagógusok.

 

Terveink szerint egy kétpályás bowlingterem és fallabdapálya is ki lesz alakítva az épületben. Egy teljesen felszerelt konditermet is átadunk a fiataloknak, sőt lesz egy 160 négyzetméteres nagy termünk is, amit mozgatható válaszfalak segítségével különböző méretűre tudunk átalakítani, az igényeknek megfelelően - mondta el az intézményvezető.

 

Ha minden a tervek szerint alakul, akkor a munkálatok az év vége előtt befejeződhetnek, a diákok pedig elkezdhetik használni az új létesítményt.

KiskunhalasKiskunhalassportcsarnokII. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Szakgimnáziumtestnevelésbowlingsquash