2024.04.23, Kedd

Fejlesztésre készül a halasi malom

halasmedia.hu

2017.02.07. 15:07

Tárolókapacitás bővítést tűzött ki célul a kiskunhalasi Szatmári Malom Kft. Ennek érdekében már megszerezték a szükséges területeket: a szomszédos ingatlanokat vásárolták meg.

Hirdetés

Nagyban segítené a munkánkat, ha itt a telephelyen a jelenleginél jóval nagyobb lenne a tárolókapacitásunk, de a termelőknek is ez lenne a jobb, hiszen mire jön a napraforgó és a kukorica betakarítása szeretnék, ha már nem a búza foglalná el a magtáraikat – mondja Tóth Zoltán, a Szatmári Malom Kft. kereskedelmi vezetője.

A tervezett új silókhoz a telephely területét is bővíteni kell.

Kapóra jött, hogy az egyik szomszédos ingatlant felajánlották nekünk megvételre, aztán még más szomszédos házakról is sikerült megállapodnunk, így a Fenyő és a Henger utcában is meg tudtuk venni a szomszédos ingatlanokat – mondja Tóth Zoltán a tervekről.

A cégnek először össze kell vonatni a területeket, aztán jöhet a beruházás. Úgy vélik, mintegy két évet vehet igénybe az engedélyezési procedúra, de a belső siló építését akár még idén szeretnék elkezdeni.

A tervezett beruházás is jelzi, hogy a cégcsoport a jövőben is komolyan számol a halasi telephellyel, főként úgy, hogy a tavalyi évük is sikeres volt.

KiskunhalasberuházáskapacitásbővítésfejlesztésSzatmári Malom Kft.tárolókapacitás