2024.03.29, Péntek

Kerékpárút-tervezésre, logisztikai központra, vásártér felújításra pályázik Kiskunhalas

halasmedia.hu

2017.01.16. 08:13

Határon átnyúló együttműködés jegyében hat pályázatot nyújt be a város a hónap végéig. A képviselő-testület döntése értelmében többek között a Kiskunhalas és a kisszállási körforgalom közötti kerékpárút, a Szegedi úton vasúti logisztikai központ tervezése, a halasi vásártér felújítása a cél, ebben szabadkai, zombori, újvidéki és vajdasági tartományi partnereink vannak.

Hirdetés

A határon átnyúló programokból az előző években két halasi intézmény vette ki a részét, a jövőben viszont a város is intenzívebben dolgozik ezekben a projektekben. Az elmúlt hónapokban a városháza szakembereinek közreműködésével hat pályázatot raktak össze. Ezeknek a benyújtásáról kellett pénteken reggel dönteni a képviselő-testület tagjainak egy rendkívüli ülés keretében.

Farkas Dániel alpolgármester azt mondta, hogy Kiskunhalas szabadkai, zombori, újvidéki, vajdasági tartományi megkeresést is kapott az együttműködésre. Ennek eredménye ez a hat projekt. Mint kiderült és a megjelent képviselők is egyhangú szavazatukkal támogatták ezeket az elképzeléseket. A város pályázik többek között a Kiskunhalas és kisszállási körforgalom közötti kerékpárút, a Szegedi úton egy vasúti logisztikai központ tervezésére, a halasi vásártér felújítására is. 

KiskunhalaspályázatKiskunhalasfelújításkerékpárútlogisztikai központvásártér