2024.04.19, Péntek

Rekortánpályát avatott Kiskunhalas

halasmedia.hu

2016.11.13. 06:42

Mintegy 37 millió forintos beruházás keretében épült meg a Bundzsák Dezső Sportközpont vadonatúj létesítménye, a rekortánpálya. A Magyar Labdarúgó Szövetséggel közösen megvalósításban pályázati, városi forrás mellett jelentős vállalkozói felajánlás is volt a társasági adójukból. A 20X40 méteres pályán többek között kézilabdázni, kosárlabdázni is lehet majd.

Hirdetés

 

A nemzetiszínű szalagot Losonczy László, Fülöp Róbert és Váradi Krisztián sportbizottsági elnök vágta át, majd a város első embere egy ballábas rúgással labdával is felavatta a pályát. A XXI. század környezetet idéző játéktéren hivatalos mérkőzések, edzések lesznek, de lehetőség van szabadidősportra is. A pálya tartozéka négy kosárlabdapalánk is, amely jó hír lehet a sportág szerelmeseinek.

Megint gyarapodott Kiskunhalas. Még májusban, a Bundzsák Dezső Sportközpont avazóján jelentette be Losonczy László, a Bács-Kiskun Megyei Labdarúgó Szövetség igazgatója, hogy támogatják a halasi rekortánpálya építését. A beruházás október elején elkezdődött, szombaton délelőtt pedig egy avatóünnepség keretében adták át a sportolóknak.

A pálya bejárata sem hétköznapi, ugyanis a kapukon keresztül nyitottak kiskapukat, így lehet rálépni a játéktérre, amely hálóval, palánkkal körbevett 20x40 méteres, speciális borítású és a világítás lehetővé teszi az esti használatot is.

A szakadó esőben megtartott avatón Losonczy László mondott köszöntőt. Úgy fogalmazott: jó döntés volt, hogy Kiskunhalason épült fel a pálya, ugyanis itt nagyon szeretik a sportot és a focit.

Fülöp Róbert polgármester köszönetet mondott azoknak a halasi vállalkozóknak, akik nélkül nem valósulhatott volna meg a létesítmény. Több cég társasági adó felajánlásának köszönhetően sikerült az építés minden feltételének megfelelni. Hozzátette: még idén elkészül a futópálya körüli világítás, jövőre pedig megépül a műfüves pálya is.

 

KiskunhalasKiskunhalasBundzsák Dezső Sportközpontrekortánpálya