2024.03.28, Csütörtök

Ösztöndíjpályázat a halasi kisiskolásoknak

Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat, kiskunhalas.hu

2016.09.23. 15:35

Ösztöndíjpályázatot hirdetnek a 2016/2017-es tanévre az általános iskola 2. és 3. osztályos tanulói részére az ország több településén, köztük Kiskunhalason is. A kiírás célja rossz anyagi körülmények között élő, szociálisan hátrányos helyzetű, ugyanakkor kiemelkedő képességű, tehetséges és kitűnő tanulmányi eredményű tanulók támogatása.

Hirdetés

A pályázatot az NGYSZ, a Magyar Nemzeti Bank egy kereskedelmi pénzintézettel és egy logisztikai Kft.-vel közösen hirdeti meg 15 település – köztük Kiskunhalas – kisiskolásainak. Az országos ösztöndíjpályázat keretében összesen 160 gyermek részesül majd havi 16 ezer forint támogatásban. A támogatók folyamatos kitűnő tanulmányi eredmény esetén a támogatást egészen a diploma megszerzéséig biztosítják az ösztöndíjra jogosultaknak.

 

A pályázatokat a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat, 1066 Budapest, Teréz krt. 24. címre kell küldeni Ösztöndíj jeligével, a pályázó neve és a pályázatban kiírt város neve feltüntetésével szeptember 30-ig. Az ösztöndíjra jelentkezhet minden olyan tanuló, aki az alábbi feltételek mindegyikének megfelel: a 2016/2017-es tanévben az általános iskola 2. vagy 3. osztályában tanul.

 

A 2015/2016-os év végi tanulmányi szöveges értékelése jeles vagy kitűnő, figyelembe véve a magatartás- és a szorgalom-értékelést is; a pályázó családjában az egy főre jutó átlagjövedelem havi nettó 46 ezer forint alatt van, a családi pótlékot is beleértve; a pályázó a fenti városok egyikében vagy annak maximum 10 kilométeres körzetében lakik, vagy oda jár iskolába. A pályázati űrlap letölthető a www.gyermekmento.hu oldalról.