2024.04.19, Péntek
Közlekedés- és közbiztonsági nap Kiskunhalason

Közlekedés- és közbiztonsági nap Kiskunhalason

police.hu

2016.09.16. 11:24

Több, mint ezer gyermek vett részt a színes programokkal teli egész napos rendezvényen.

Hirdetés

A Nemzedékek Biztonságáért Közhasznú Alapítvány és a Bács-Kiskun Megyei Balesetmegelőzési Bizottság 2016. szeptember 14-én tartotta meg, a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság közreműködésével szervezett közlekedés- és közbiztonsági napot Kiskunhalason.

 

A rendezvényt Arató László r. ezredes, rendészeti megyei rendőrfőkapitány-helyettes, megyei balesetmegelőzési bizottság elnöke nyitotta meg a Kiskunhalasi Kertvárosi Általános Iskolában, ahol Farkas Dániel, a város alpolgármestere is köszöntötte a gyerekeket.

A nyílt napon résztvevő több, mint ezer gyermek többórás, 24 forgószínpadszerűen kialakított helyszínen vett részt az iskola területén.

A mentő-, tűzoltó-, rendőrjárművek, hadi és fegyverzeti kiállítási eszközök bemutatója mellett vetélkedők, szórakoztató programok, motorszimulátor, kerékpáros ügyességi pálya várta az érdeklődőket. Megismerhették és kipróbálhatták a szolgálati járműveket és azokat a felszereléseket, amiket a rendőrök a szolgálatuk során használnak.

Az iskolások a felejthetetlen élmények mellett a nap zárásaként a Nemzedékek Biztonságáért Közhasznú Alapítvány jóvoltából nagy örömmel vették át az ajándékként kapott kerékpárokat, sporteszközöket, könyveket. Továbbá az első két helyezett csapat tagjait éremmel jutalmazták.