Kiskunhalas

Idén is keresik Kiskunhalas legszebb konyhakertjét

2017.03.06

A program célja, hogy a lakosságot arra ösztönözzék, hogy saját, rokonai, vagy barátai udvarán, kertjében alakítson ki konyhakertet, gondozza azt, termesszen benne maga és családja számára minél több konyhakerti zöldséget, gyümölcsöt.

Tornacsarnok-fejlesztés kezdődhet Kiskunhalason

2017.02.14

Elfogadták Kiskunhalas jelentkezését a Magyar Kézilabda Szövetség tornaterem-felújítási pályázatára. Ennek eredményeképpen 100 millió forintos értékben kezdődhet el a Kossuth utcai sportcsarnok fejlesztése.

Új formát kapott Kiskunhalason a Magyar Kultúra Napja

2017.01.23

Hírességek és helyi fellépők segítségével egy képzeletbeli időutazásra invitálták a közönség tagjait.

Kerékpárút-tervezésre, logisztikai központra, vásártér felújításra pályázik Kiskunhalas

2017.01.16

Határon átnyúló együttműködés jegyében hat pályázatot nyújt be a város a hónap végéig. A képviselő-testület döntése értelmében többek között a Kiskunhalas és a kisszállási körforgalom közötti kerékpárút, a Szegedi úton vasúti logisztikai központ tervezése, a halasi vásártér felújítása a cél, ebben szabadkai, zombori, újvidéki és vajdasági tartományi partnereink vannak.

Rekorddal kezdte, és igen intenzívnek látja a 2017-es évet a Merkbau

2017.01.10

A kiskunhalasi magasépítő cég évzáró-évnyitó ünnepségén csupa jó hír hangzott el. A társaság túlteljesítette tavalyi forgalmi és eredmény-terveit, 2017-re kapacitásbővítést, fejlesztéseket tervez, és komoly árbevétel-növekedésre lát lehetőséget.

Új migránsközpont épül Kiskunhalason

2017.01.03

Három épület és három őrtorony épül a Bács-Kiskun megyei településen.

Újabb 34 leendő határvadász

2016.11.30

Elindult a második képzési ütem, Kiskunhalason 34 leendő határvadász kezdte meg tanulmányait, az oktatás 2017. májusában fejeződik be.

Állami fenntartásba kerülnek a halasi önkormányzati iskolák

2016.11.21

Megállapodott a halasi önkormányzat a KLIKK-el a még önkormányzati tulajdonban lévő kertvárosi, felsővárosi és Fazekas-iskola, valamint a Bibó-gimnázium állami fenntartásába adásáról – jelentette be ma .

Megújult egy halasi óvoda

2016.11.08

Néhány héten belül birtokba is vehetik a gyerekek a megszépült ovit.

Halasi az ország legszebb konyhakertje

2016.10.13

Varázslatos kertbirodalmat nevel évek óta a Sóstó közelében Pősz Miklós és családja. A hozzáértés és a szorgos munka, gondoskodás újabb diadala az, hogy a szakemberek is felismerték ezt a teljesítményt.

Kiskunhalason nyílt a nyolcvanadik állampapír-forgalmazó ügyfélszolgálat

2016.10.12

A modern kincstári koncepció 2014-ben fogalmazódott meg, melynek egyik kiemelt eleme a pénzforgalmi szolgáltatások korszerűsítése, a fiókhálózat bővítése volt. Ennek eredményeként nyílhatott meg Kiskunhalason az ötvenkilencedik állampapír-értékesítési pont, amely egyben a nyolcvanadik állampapír-forgalmazó ügyfélszolgálat.

A megvadult kaukázusi juhász a halasi rendőröket sem kímélte

2016.10.07

A rendőrökre is rátámadt a kaukázusi juhász, többször megharapta őket. Végül egy kötél és gyors-kötöző segítségével, valamint a kiérkező halasi járőrökkel együtt sikerült az állatot megfékezni.

Balotaszállásra ért a vándorkiállítás

2016.09.30

Az iskolákban a malenkij robot nemzetközi, magyarországi és kiskunhalasi vonatkozásit ismerhetik meg. A kiállítás 2017. januárig utazik a Kiskunhalasi Járásban.

Megszépül a Halasi Gőzmozdony

2016.09.26

Nyolc évvel ezelőtt volt utoljára felújítva a vasútállomás előtti gőzmozdony, amely a felállítása óta eltelt 34 évben Kiskunhalas egyik jelképévé vált. A Kandó Kálmán Vasútbarátok Egyesülete és a város fogott össze azért, hogy az egykor szebb napokat látott monstrumot ismét a régi szépségében csodálhassák az arra járók.

Délelőtt toboroznak, délután lakossági fórumot tartanak Kiskunhalason

2016.09.21

Továbbra is folyik a határvadászok toborzása a megyében. 18 órától pedig lakossági fórum lesz a népszavazásról Kiskunhalason.

Látványos drónfelvétel készült a halasi fúrásról

2017.02.23

Már javában zajlik a feltáró fúrás Kiskunhalas határában. A fúrás célja a geotermikus lehetőségek felkutatása. Amennyiben a tesztkút igazolja az előzetes számításokat, a város egy korszerűbb fűtésrendszerre állhat át és egy hosszútávon is fenntartható, stabil rendszer építhető ki.

Fejlesztésre készül a halasi malom

2017.02.07

Tárolókapacitás bővítést tűzött ki célul a kiskunhalasi Szatmári Malom Kft. Ennek érdekében már megszerezték a szükséges területeket: a szomszédos ingatlanokat vásárolták meg.

Kunfehértón is nagy érdeklődéssel fogadták a Malenkij robot vándorkiállítást

2017.01.18

A kiskunhalasi Pásztortűz Egyesület szervezésében létrejött vándorkiállítás során 2016 őszétől a diákok az iskolákban is megismerkedhettek a malenkij robot nemzetközi, magyarországi és kiskunhalasi vonatkozásaival. A hetedik állomáson, 2017. január 18-án a Kunfehértói Művelődési Ház és Könyvtárban nyílt meg a tárlat.

Vőfélyek és lakodalmas zenekarok találkozója Kiskunhalason

2017.01.13

Ötödik alkalommal rendezik meg az egész Alföldön népszerű vőfély és lakodalmas találkozót a halasi csipke városában, amely egyfajta vidéki változata az esküvői előkészületeknek.

Lechner Ödön-díjjal jutalmazták Knáb János három évtizedes elhivatottságát

2017.01.08

Egy jól sikerült második félévvel és a két legrangosabb építőipari elismeréssel sikeres lett a MERKBAU 2016-os éve, melynek ügyvezetője pályafutása kedvenc projektjéről is mesélt.

Megkezdődtek a geotermális kútfúrás előkészítő munkálatai Kiskunhalason

2016.12.29

Elkezdődtek az előkészítő munkálatai annak a geotermális kútfúrásnak, amely után a jelenleg használt földgázt geotermális energia válthatja fel a kiskunhalasi távhőrendszerben. Amennyiben a tesztkút igazolja az előzetes számításokat, a város egy korszerűbb fűtésrendszerre állhat át és egy hosszútávon is fenntartható, stabil rendszer építhető ki.

Félmilliárdot nyert a halasi református iskola

2016.11.28

A halasi oktatási intézmények közül egy összegben soha ennyi pénzt még nem nyert egyik sem, mint most a Központi Református Általános Iskola fenntartója. A Kiskunhalasi Református Egyházközség 499 millió forintra pályázott infrastrukturális fejlesztésre, és száz százalékban elnyerte a kért támogatást, ráadásul egyetlen forint önrészre sem volt szükség hozzá.

Rekortánpályát avatott Kiskunhalas

2016.11.13

Mintegy 37 millió forintos beruházás keretében épült meg a Bundzsák Dezső Sportközpont vadonatúj létesítménye, a rekortánpálya. A Magyar Labdarúgó Szövetséggel közösen megvalósításban pályázati, városi forrás mellett jelentős vállalkozói felajánlás is volt a társasági adójukból. A 20X40 méteres pályán többek között kézilabdázni, kosárlabdázni is lehet majd.

Malenkij robottal szembesülnek a diákok

2016.10.19

A kiskunhalasi járás minden településére eljut a malenkij robot nemzetközi, magyarországi és kiskunhalasi vonatkozásait bemutató tárlat.

246 km-t futott, hogy megérintse Leonidasz király lábát

2016.10.13

A kiskunhalasi mérnökből spártai hős lett.

Környezet- és fogyasztóbarát fűtési rendszerre tér át Kiskunhalas

2016.10.11

A jelenleg használt földgázt geotermális energia válthatja fel a kiskunhalasi távhőrendszerben és ez a működés már az első éveiben is csökkentheti a hőtermelés költségeit.

Nagy száj, nagy szem, nagy fenék - kiskunhalasi lett az Év Bloggerinája

2016.10.06

Szalai Nóra újabb nagy lépést tett a karrierjében azzal, hogy szerdán este őt választották az év divatnagykövetének. A halasi fiatal egy évvel ezelőtt közönségdíjas volt ezen a szakmai megméretésen.

Jól működik a közfoglalkoztatási mintaprogram Kiskunhalason

2016.09.29

A program keretében részben gyógynövényeket gyűjtenek, illetve konyhakertet művelnek, a megtermelt zöldségeket a programban jelenleg résztvevő tizenöt fő között osztják szét. 

Ösztöndíjpályázat a halasi kisiskolásoknak

2016.09.23

Ösztöndíjpályázatot hirdetnek a 2016/2017-es tanévre az általános iskola 2. és 3. osztályos tanulói részére az ország több településén, köztük Kiskunhalason is. A kiírás célja rossz anyagi körülmények között élő, szociálisan hátrányos helyzetű, ugyanakkor kiemelkedő képességű, tehetséges és kitűnő tanulmányi eredményű tanulók támogatása.

Cool-túra lesz délután Kiskunhalason

2016.09.17

Játékos vetélkedő formájában ismerhetik meg a város és térsége kulturális értékeit a Cool-túra résztvevői.