2024.04.20, Szombat
Igény lenne Kiskunfélegyházán egy extrém sportpark létesítésére
kiskunfelegyhaza.hu/Fotó: Barta Dávid

Igény lenne Kiskunfélegyházán egy extrém sportpark létesítésére

kiskunfelegyhaza.hu

2020.10.21. 20:03

Csányi József, Kiskunfélegyháza város polgármestere, dr. Faragó Zsolt jegyző és dr. Gyuricza Gergely, az önkormányzat fejlesztési csoportvezetője fogadta október 7-én azoknak a fiataloknak a képviselőit, akik álma egy megvalósuló félegyházi skate-park.

Hirdetés

Az önkormányzat szankciókkal próbálja védeni a nem rendeltetésszerű használattól a megújult félegyházi főteret, így sok extrém sportoló fiatalnak kell más gyakorlási terep után néznie. Ekkor merült fel – az elmúlt évek alatt már sokadjára –, hogy igény lenne egy helyi extrém sportpark létesítésére. A fiatalok aláírást gyűjtöttek, találkozót szerveztek, egyeztettek, majd meghallgatást kértek a polgármestertől, amely végül eredményesen zárult. Megtekinthették a Vasas-pálya projektben helyet kapott skate-park tervrajzát, amit kézhez is kaptak. A rossz hír, hogy a jelenlegi helyzet nem teszi lehetővé, hogy forrást biztosítson az önkormányzat, de ígéretet kaptak a fiatalok, hogy legkésőbb a 2022-es évben megépül a park. A másik megoldási lehetőség, ha egy nyertes pályázatot bemutatnak az extrém sportpark megvalósítására, ez esetben az önerőt Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata magára vállalja.

Hogy 2022-ig hol tudnak gyakorolni a sportolók, arra egyelőre nem érkezett megoldás. A csoport helyszínt keres, ahol kitehetnék az átmeneti ugratóikat, eszközeiket és nem zavarnák a lakosság nyugalmát.

KiskunfélegyházaKiskunfélegyházasportpark