2024.04.16, Kedd
Versenyképesség-növelő támogatást kapott a Félegyházi Pékség
MTI/Rosta Tibor

Versenyképesség-növelő támogatást kapott a Félegyházi Pékség

mti

2020.09.10. 16:36

A támogatásnak köszönhetően a cég 100 kilométernél nagyobb távolságra is szállíthat az új technológia birtokában, így más országok piacaiból is részesedhet.

Hirdetés

A kormány rendkívüli intézkedései az emberek egészsége mellett a gazdaságot is védik a koronavírustól - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Kiskunfélegyházán, ahol versenyképesség-növelő támogatási okiratot adott át.

Szijjártó Péter a járvány kiújulása miatt elkerülhetetlennek nevezte a korlátozásokat. Az elmúlt hetekben bizonyossá vált, hogy a járvány második hulláma elérte az országot, de a termelés nem eshet vissza ismét - hangsúlyozta.
A miniszter megerősítette, hogy a kormány továbbra sem a munkanélküliség következményeit, hanem az elkerülését akarja finanszírozni. A fejlesztéseket ugyanakkor nem csak a foglalkoztatás fenntartása miatt nevezte fontosnak. A magyar vállalatok - mint mondta - a nemzetközi piacokon is versenyelőnyt szerezhetnek, ha a válságban nem leépítési kényszett, hanem lehetőséget látnak.

Szijjártó Péter a rendezvényen a Félegyházi Pékség Kft.-nek nyújtott át támogatási okiratot. A sütőipari vállalat 649 millió forintból Magyarországon mostanáig ismeretlen gyártási technológiát honosít meg. A beruházással a vállalat olyan belföldi megrendelésnek is eleget tehet, amelyet eddig külföldi cég teljesített - indokolta a tárcavezető a 282 millió forintos állami támogatást. Hozzátette, hogy a Félegyházi Pékség Kft. 100 kilométernél nagyobb távolságra is szállíthat az új technológia birtokában, így más országok piacaiból is részesedhet.

Szijjártó Péter üdvözölte, hogy országszerte 140 élelmiszeripari cég jutott versenyképesség-növelő támogatáshoz, míg Bács-Kiskun megyéből összesen 42 vállalat jelentett be beruházást. A 20 milliárd forint értékű helyi befektetés 6700 munkahely fenntartását is jelenti, a kormány ezért 9,8 milliárd forint hozzájárulásról döntött - tette hozzá. A miniszter az ottani vállalatok teljesítményét méltatva megjegyezte, hogy a megyében 2010 óta a négyszeresére bővült az ipari termelés, a munkanélküliség pedig csaknem a felére esett vissza.
 

KiskunfélegyházaFélegyházi PékségKiskunfélegyháza