2024.04.19, Péntek
70 millió forint többlettámogatást kapott Félegyháza a Zöld Város projekthez
Illusztráció

70 millió forint többlettámogatást kapott Félegyháza a Zöld Város projekthez

kiskunfelegyhaza.hu

2020.07.01. 10:51

A pénzt nem fejlesztésekre, hanem a koronavírus-járvány okozta gazdasági helyzet kezelésére fordítja Kiskunfélegyháza.

Hirdetés

Kiskunfélegyháza a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat közreműködésével több mint 70 millió forint többlettámogatást kapott Kiskunfélegyháza az egész városközpontot megújító Zöld város projekt megvalósítására. Erről a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében finanszírozott projektek támogatásának növelése kapcsán született kormánydöntés.

Mint azt Csányi József polgármestertől megtudtuk, a többlettámogatást azért kapta meg Félegyháza, mert a nagyszabású beruházás kivitelezése során előre nem látható, de feltétlenül szükséges plusz feladatok merültek fel. A mostani többlettámogatással jelentősen csökken a Zöld város projektre fordított városi önerő. Csányi József azt is elmondta, hogy a pénzt nem fejlesztésekre, hanem a koronavírus-járvány okozta gazdasági helyzet kezelésére fordítja Kiskunfélegyháza.

Az elmúlt két évben türelemmel és szeretettel viselték a félegyháziak a Zöld város projekt építési munkálatait, amelynek nyomán gyakorlatilag az egész főtér és a település főutcája, a Kossuth utca is új arculatot kapott, új térburkolatok, közvilágítás, közösségi és játszóterek, valamint növényzet fémjelzi a projektet. Ez utóbbi nagyságrendjét érzékelteti, hogy – méltóképpen a zöld város elnevezéshez – összesen mintegy félmillió növényt telepítettek, két hektáron évelő cserjéket ültettek, további két hektáron pedig gyepesítettek.

Mindezen felül két látványos szökőkutat is kapott a város, a főtéren sétálók nagy örömére. A megvalósult fejlesztés nem csupán látványában emelte Félegyháza városképét a térség legszebb települései sorába, de méltó választ ad a 21. század és az egyre súlyosbodó klímaváltozás kihívásaira is.

KiskunfélegyházaKiskunfélegyházaZöld város projekt