2024.04.19, Péntek
Újabb felújított járdákat adtak át Kiskunfélegyházán
kiskunfelegyhaza.hu - Fotó: Fantoly Márton

Újabb felújított járdákat adtak át Kiskunfélegyházán

kiskunfelegyhaza.hu

2019.12.12. 17:25

A Szegedi úton a Kalmár Kápolna és a Halasi út közötti szakaszon, 300 méter hosszan és két méter szélességben újították fel a járdát és kerékpárutat. Ez a fejlesztés egyike volt azoknak az újabb út- és járdaszakaszoknak, amelyeket december 9-én, hétfőn adtak át az érintett körzetek képviselőinek jelenlétében.

Hirdetés

– Nagyon fontos előrelépés ez azok számára, akik gyalog, vagy kerékpárral járnak munkába, vagy éppen bevásárolni. A következőkben is arra törekszünk, hogy körzetünk utcái, terei járdái megújuljanak – mondta az átadáskor Bense Zoltán, a körzet önkormányzati képviselője.

Gyenes Attila a megújult Majsai úti szakaszt emelte ki. Itt a járda egészen a vasúti átkelőig, 300 méter hosszúságban, 1,5-2 méter szélességben épült újjá. A képviselő szerint sokak számára teszi könnyebbé ez a beruházás az ipari parkba való kijutást, és a halesziaknak is jobb közlekedési lehetőséget kínál.

Bense Zoltán és Gyenes Attila önkormányzati képviselők körzetét érinti a közelmúltban elkészült fejlesztések közül a könyvtár és a Bajcsy-Zsilinszky utca közötti szakaszon lévő buszperon, amely 40 méter hosszúságban és 4 méter szélességben kapott térkő burkolatot, továbbá 2 méter szélességű peronsziget szegéllyel is elláttak.

A József Attila utcában megoldották a csapadékvíz elvezetését. Ehhez 250 méter hosszú és 30 centiméter átmérőjű KPE műanyag csövet építettek be, valamint bekötötték a meglévő csapadékvíz-csatorna hálózatba, és tisztítóaknákat is beépítettek.

Fontos fejlesztés volt a bikahegyiek számára az Avar közben az útalap kiegyenlítést követő aszfaltozása, amely 80 méter hosszúságú, 3 méter szélességű, 240 négyzetméter alapterületű szakaszon történt meg.

KiskunfélegyházaBács-Kiskun megyejárdafelújítás