2024.03.28, Csütörtök
Nemzetközi oldalkocsis találkozó kezdődik Kiskunfélegyházán
fotó: automotor.hu

Nemzetközi oldalkocsis találkozó kezdődik Kiskunfélegyházán

mti

2019.08.07. 16:08

Gyermekmotoroztatást, cross bemutatókat és kaszkadőrshowt is rendeznek a csütörtökön kezdődő kiskunfélegyházi nemzetközi oldalkocsis találkozón.

Hirdetés

Közép-Európa legjelentősebb oldalkocsis rendezvényére az elmúlt években Ausztráliától az Amerikai Egyesült Államokig, a Kanári-szigetektől Oroszországig több mint nyolcezer motoros érkezett. 
Az idei rendezvényre is csaknem húsz államból jelezték részvételüket az oldalkocsis motorozás megszállottjai, Törökországból és Hollandiából pedig már meg is érkeztek az első motorosok. 

A Félegyházi Motoros Baráti Kör Egyesület és a Kiskunfélegyházi Motorsport Egyesület szervezésében zajló rendezvény keretében a helyi Parkerdő mellett kialakított motocross pálya látványos gyermek és felnőtt bemutatók, továbbá az egyetlen magyar oldtimer oldalkocsis kaszkadőr csapat, az Izs-Team showjának helyszíne lesz. Szerveznek továbbá Kiskunfélegyházán is áthaladó felvonulást és flúgos futamot, ahol amatőr oldalkocsisok állnak majd rajthoz. 

A gyerekek számára is számos programmal készülnek a szevrezők, a felnőtteknek esténként koncerteket rendeznek.

A környék nyújtotta turisztikai és természeti látványosságokhoz csoportos oldalkocsis túrát hirdetnek. A hatodik találkozón az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark látnivalóit ismerhetik meg az érdeklődők idegenvezetéssel. 

Szombaton, a programsorozat végén kihirdetik a találkozó legszebb, legidősebb, legtávolabbról érkező oldalkocsis motorját, de átadják a legidősebb motorosnak járó elismerést is.

KiskunfélegyházaKiskunfélegyházaNemzetközi oldalkocsis találkozó