2024.03.29, Péntek
Júliustól az önkormányzat üzemelteti a háziorvosi ügyeletet Kiskunfélegyházán
Egészségközpont Kiskunfélegyháza - Facebook

Júliustól az önkormányzat üzemelteti a háziorvosi ügyeletet Kiskunfélegyházán

kiskunfelegyhaza.hu

2019.06.26. 08:00

A felnőtt és gyermek ügyeleti ellátás egyaránt az új Egészségközpont földszintjének helyiségeiben kap helyet ettől az időponttól, amelyek a belső parkolóból akadálymentesen megközelíthetők. Csányi József polgármester az új felállástól többek között az ellátás minőségének javulását várja.

Hirdetés

Július 1-jétől az önkormányzat üzemelteti Kiskunfélegyházán a háziorvosi ügyeletet.

- A városvezetés határozott célja az, hogy a kulcsfontosságú területeken az önkormányzat maga gondoskodjon a szolgáltatásról. Ettől több szempontból is kedvező hatás várunk. Egyrészt ki tudjuk iktatni a rendszerből a nyereségorientált szemléletet, és az utolsó rendelkezésre álló forintot is a feltételek javítására fordíthatjuk. Másrészt szerettük volna, hogy a félegyházi betegek a jól ismert, bizalmukat élvező helyi háziorvosokkal találkozzanak azokban az egyébként is nehéz helyzetekben, amikor az ügyeleti ellátásra rászorulnak – mondta el a polgármester.

Csányi Józseftől megtudtuk azt is, hogy a félegyházi önkormányzat, mint üzemeltető, jó partnerekre talált a környező kistelepülésekben. A gyermek és felnőtt háziorvosi ügyeleti ellátást itt veszi igénybe Gátér, Petőfiszállás, Pálmonostora, Bugac és Bugacpusztaháza lakossága is, és természetesen annak költségeihez is hozzájárulnak lakosságszám-arányosan. Eddig 19 orvossal és 7 szakdolgozóval – közöttük a mentőszolgálat több dolgozójával – kötöttek szerződést, de ez a szám folyamatosan bővül. Továbbra is közös diszpécserközpontja marad a mentőnek és a háziorvosi ügyeletnek, ahol a bejelentés alapján szakember hoz felelős döntést arról, hogy melyiket küldje a helyszínre. Ezért is nagyon fontos – hangsúlyozta a polgármester – hogy a telefonáló alapos és kimerítő tájékoztatást adjon az eset bejelentésekor.

Kiskunfélegyházaháziorvosi ügyeletKiskunfélegyházaBács-Kiskun megye