2024.04.19, Péntek
Földbe rejtett kincsesláda őrzi majd a félegyházi gyerekek értékeit

Földbe rejtett kincsesláda őrzi majd a félegyházi gyerekek értékeit

kiskunfelegyhaza.hu

2019.04.10. 17:28

Egy kincsesláda kerül április 29-én, hétfőn a földbe, a Zöldváros beruházás egyik kiemelt helyszínén, a főtéren.

Hirdetés

Javában tart az egész belvárost érintő beruházás, a Zöldváros projekt, amelynek jóvoltából 60 év után Kiskunfélegyháza új arculatot kap. A városvezetés szándéka, hogy a XXI. század elvárásai szerint megépülő közösségi tereket kezdetektől nyüzsgés, élet és gyermekzsivaj töltse meg. Fontos számunkra, hogy szívesen időzzenek itt a családok és a fiatalok, hogy élményeket gyűjtve az első perctől magáénak érezze a jövő felnőtt generációja azt a Félegyházát, ami nekik épül. Ezért a projekt építészeti megvalósulását is a város óvodás és iskolás közösségeinek társaságában szeretnénk megünnepelni és emlékezetessé tenni – hangsúlyozta Csányi József polgármester.

 

A ládába az ilyenkor szokásos tárgyak (pl. aktuális újság, a jelenkori képviselő-testület névsora) mellett a legifjabb félegyháziak kincseit, üzeneteit is szeretnék elhelyezni. Ehhez várják a város óvodásainak, iskolásainak ajándékait. A tárgyak 50 esztendőn át a föld alatt maradnak, de a pontos koordinátákról minden ajándékozó kincses térképet kap. Csányi József abban bízik, hogy az öt évtized leteltével a mai ajándékozók közül lesznek, akik gyermekükkel, vagy akár unokájukkal térnek vissza, hogy viszontlássák gyermekkoruk kedves emlékét.

 

Ehhez várják a szülők, pedagógusok közreműködését, akik segítenek a városháza aulájában elhelyezett kincsesládába eljuttatni a gyermekek által felajánlott (kisméretű, legfeljebb 5-6 centiméter méretű) értékeket, akár csoportok, osztályok közösen készített leveleit, rajzait, fényképeit… A kincseket, amelyek mostantól ötven évig a föld mélyén várják majd, hogy újra a felszínre kerülve a régmúltról beszéljenek, 2019. április 15. és április 26. között lehet leadni.

forrás: kiskunfelegyhaza.hu

KiskunfélegyházaKiskunfélegyházaZöld város projekt