2024.04.20, Szombat
Új bölcsődével bővülhet Kiskunfélegyháza
Illusztráció (kiskunfelegyhaza.hu)

Új bölcsődével bővülhet Kiskunfélegyháza

kiskunfelegyhaza.hu

2019.02.05. 07:31

A városban egy új, kétcsoportos bölcsőde építését tervezik, amelynek megépítésére akár már jövőre sor kerülhet, ha sikerül elnyerni a támogatást.

Hirdetés

Bölcsődefejlesztő programra írt ki pályázatot a Pénzügyminisztérium, és a lehetőséggel a félegyházi önkormányzat is élni szeretne. A kétcsoportos bölcsődét a Móravárosi óvoda udvarában építenék fel, kialakítva ezzel egy komplex nevelési-oktatási intézményi bázist a városrészben. Így bölcsődés kortól általános iskola végéig minden oktatási szint megjelenne, kielégítő ellátást nyújtva az itt élőknek.

Örömteli feladatot ró a városvezetésre a kiegyensúlyozottan növekvő lakosságszám. Az aktív korúak számának emelkedése már a gyerekszám növekedésben is megmutatkozik. Mivel ez a tendencia tartósnak tűnik, szükséges a gyermekintézmények férőhelyének számát növelni. Ez történt a tavaly ősszel átadott Móra Ferenc utcai óvodával, és erre az igényre nyújtana választ az új bölcsőde is, amely kedvező elbírálás esetén akár már jövőre megépülhet.

A fejlesztéssel az önkormányzat immár három, területileg megfelelően elosztott bölcsődével rendelkezne, így a móravárosi és a Félegyháza délkeleti részén élő szülőknek nem kellene a város túlsó pontjaira ingázniuk a gyermekeikkel.

KiskunfélegyházaKiskunfélegyházabölcsőde