2024.03.28, Csütörtök

Mézeskalács remekművek várják az érdeklődőket a Kiskun Múzeumban

kiskunfelegyhaza.hu

2017.12.05. 15:45

Templomok, házak, utcák parkok, sőt könnyűzenei színpad is készült mézeskalácsból ügyes kezű háziasszonyok, felnőtt és gyermekközösségek jóvoltából.

Hirdetés

A Kiskun Múzeum Mézeskalács kiállítására 56 „édes” műalkotás érkezett, amelyeket kiállítás keretében mutattak be december 2-án. A negyedik mézeskalács kiállításon a Bercsényi Óvoda kicsinyei karácsonyi hangulatú műsorral köszöntötték a mézeskalács költemények készítőit és a tárlatlátogatókat. Köszöntőt mondott dr. Ónodi Izabella, önkormányzati képviselő.

A művelődési- és szociális bizottság elnöke megnyitójában így fogalmazott:  a tradíciókat nemcsak éltetni kell, hanem újra és újra megtalálni, feltalálni és átgondolni. A mézeskalács ünnepi örök érvényűsége új hagyománnyá éledt pár éve a Kiskun Múzeum falai és a városháza aulája között. Sokan készítettek mézeskalácsot otthon, de ilyen szépen szervezett és karácsonyonként bővülő kiállításon csak pár éve vehetünk részt Kiskunfélegyházán. Ez is bizonyítja, hogy a szépet és a jót nemcsak megtalálni és öncélúan lehet őrizni, hanem érdemes igazi, közösségformáló helyi értékké, azaz közkinccsé tenni. Fogadják szeretettel a szorgalmas félegyházi kezek látványos, illatos és ízletes alkotásait ezen a szívet melengető adventen.

A tárlat december 21-éig, hétköznap 9 és18 óra, hétvégén 10 és 17 óra között látogatható. A kiállítás ideje alatt tombola vásárolható jótékonysági célra, 500 forint/db áron. A tombolaárusításból befolyó összeget fejlesztő- és szabadidős játékok vásárlására, a Kiskunfélegyházi Napközi Otthonos Óvoda Bercsényi Óvodája és a Dankó Pista Utcai Bölcsőde gyermekei számára, valamint népi játékok vásárlására fordítják a Múzeumi Játszóház programjaihoz. A tombolahúzásra december 23-án szombaton, 17.30-kor a városháza előtt, a negyedik adventi gyertyagyújtást követően kerül sor. Ekkor sorsolják ki a Mézeskalács meseváros házikóit, amit a nyertesek magukkal vihetnek karácsonyfájuk alá.

Galéria

Kiskunfélegyházakiállításkiskun múzeummézeskalács