2024.04.23, Kedd

Idén is elmarad a Nyeregszemle

nyeregszemle.hu

2017.06.28. 09:06

Úgy fest, hogy ismét várniuk kell még a Nyeregszemlére a lovas lét kedvelőinek. Idén, július 7-e és 9-e között a kiskunfélegyházi Parkerdőben került volna megrendezésre Magyarország egyik legnagyobb lovas fesztiválja.

Hirdetés

 Szomorú, hogy a tavalyi évhez hasonlóan ezúttal is el kell halasztaniuk a rendezvényt a szervezőknek.

"Magunk sem gondoltuk volna, hogy megtörténhet, ami most történik: az idei július 7-8-9-re szervezett Nyeregszemlét sajnos el kell halasztanunk.

Ennek prózai oka a pénz, pontosabban annak hiánya.

Három pályázatot adtunk be a rendezvényt megfinanszírozandó:

  • ezek közül egyet már elkaszáltak, ezt a napokban tudtuk meg;
  • egy másikról az elmúlt héten hoztak döntést, de hogy milyent, mi még nem tudjuk;
  • egy pedig nyert, ám hogy pontosan mikor fizetik ki, azt maga a pályázatot elbíráló szerv sem tudta megmondani.

Viszont nekünk szervezőknek guruló forintokra van szükségünk ahhoz, hogy meg tudjuk venni a lovaitoknak a szénát, hogy kifizessük a hangosítást, hogy biztosítsuk a munkaerőt a lókikötők megépítéséhez, hogy meg tudjuk venni a nyomtatványokat a jegyárusításhoz, hogy kifizessük a fellépőket és hogy egyáltalán meg tudjuk hirdetni a rendezvényt. (A saját költségeinkről már nem is szólva.)

Így hát kénytelenek voltunk úgy dönteni, elhalasztjuk a rendezvényt mindaddig, amíg meg nem érkezik az annak megszervezésére elnyert összeg és ha itt lesz az egyesületünk számláján, akkor majd veletek együtt kitaláljuk, hogy mikor és miként tartsuk meg a Nyeregszemlét." - olvasható a nyeregszemle.hu oldalon.

A kifejezetten lovas hagyományokra épülő programsorozat célja az lenne, hogy a Kárpát-medence lovasai évente egyszer találkozzanak, valamint, hogy a nagyközönség is számára is bemutatásra kerüljön a ló és az ember harmonikus kapcsolata.

Tavaly az időjárási körülmények miatt kellett lefújni a nagy múltú Nyeregszemlét.

Kiskunfélegyházafesztivál2017kiskunfélegyházi ParkerdőNyeregszemlelovaskultúra