2024.03.28, Csütörtök

Új térplasztika díszíti Kiskunfélegyháza északi kapuját

infokiskunfelegyhaza.hu

2017.05.17. 09:00

Immár a város címere fogadja az 5-ös főúton Kecskemét felől a Félegyházára érkezőket. A térplasztika ünnepélyes átadására 2017. május 16-án került sor.

Hirdetés

A Petőfi lakótelep szomszédságában, a körgyűrűnél elbontásra kerülő Petőfi szökőkutat a súlyos mohásodás és algásodás miatt csak meglehetősen agresszív vegyszerekkel lehetett tisztán tartani. A szél azonban ezt az anyagot a környező növényzetre is átvitte, melynek következtében azok sorra elpusztultak. Az elbontást követően a szökőkút a KVI telephelyére került, míg a gépészet maradt a beépítés helyén. Ez a továbbiakban a térplasztika közvetlen környékére telepített növények vízellátását fogja ellátni.

Az új alkotás szintén Bozóki István kőfaragó mester, díszítő szobrász műve. A képviselő testület még a 2016-án tartott őszi ülésén hozott határozatot a régi szökőkút elbontásáról és az új térplasztika elhelyezéséről. A tervek már ezt követően elkészültek Szabó Ildikó művésztanár közreműködésével.

 

Cikk folytatása: http://www.infokiskunfelegyhaza.hu/hirek/olvas/uj-terplasztika-ekesiti-felegyhaza-eszaki-kapujat-2017-05-16-133426

Forrás: infokiskunfelegyhaza.hu

KiskunfélegyházatérplasztikaKiskun Kapitánycímer5-ös főút