2024.03.29, Péntek

Letették a kiskunfélegyházi sportcsarnok alapkövét

infokiskunfelegyhaza.hu

2017.04.29. 10:55

2017. április 28-án egy új, korszerű sportcsarnok alapkőletételére került sor Kiskunfélegyházán, miután január elején elbúcsúztatták és le is bontották a Szent Benedek Általános Iskola, Középiskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium Kiskunfélegyházi PG Tagintézményének 112 éve épült tornatermét.

Hirdetés

Három hónap és tíz nap elteltével elhelyezték és felszentelték az új - a mai kor követelményeinek megfelelő - sportcsarnok alapkövét, melyben egy pendrive-on az új létesítmény tervrajzain túl egy aláírt dokumentummal ellátott kapszula örökíti meg a feledhetetlen pillanatot.

 

Az alapkő elhelyezésének alkalmából megrendezett ünnepségen köszöntőt mondott Rokolya Csaba intézményvezető; Csányi József, Kiskunfélegyháza polgármestere; Lezsák Sándor országgyűlési képviselő, valamint Titusz atya, a Szent Benedek Általános Iskola, Középiskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium Kiskunfélegyházi PG Tagintézményének főigazgatója.

A köszöntő beszédeket itt találja: http://www.infokiskunfelegyhaza.hu/hirek/olvas/a-pg-hamarosan-ujjaepulo-tornatermenek-alapkove-a-helyere-kerult-2017-04-29-092509

 

A köszöntőket követően dr. Bábel Balázs a Kalocsa-Kecskemét Főegyházmegye érsekének áldása kísérte útjára a Csányi József polgármester, Titusz atya és Rokolya Csaba igazgató által aláírt kapszulát és annak tartalmát elrejtő alapkövet, s a projektet kivitelező cég, az ELŐ-SZER KFT. vezetője Seres József zárta le.

 

Forrás: infokiskunfelegyhaza.hu

Kiskunfélegyháza2017sportcsarnokSzent Benedek Középiskolaalapkőletétel