2024.04.19, Péntek

Kiskunfélegyházán is lesz új, modern távközlési hálózat

mti

2017.02.03. 09:22

Tizenkét járásban fejleszt, valamint épít új, modern távközlési hálózatot a PR-TELECOM Távközlési, Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt., több mint 3,3 milliárd forint vissza nem térítendő uniós támogatás felhasználásával.

Hirdetés

Az Újgenerációs NGA és felhordó hálózatok fejlesztése elnevezésű pályázat keretében a cég helyi elérési hálózatot, illetve a szolgáltatásokat biztosító gerinc optikai infrastruktúrát fejleszt a kőszegi, sárvári mezőcsáti, jászapáti, balatonfüredi, balatonalmádi, veszprémi, kiskunfélegyházi, sárospataki, sátoraljaújhelyi, tokaji, ózdi járásokban. 

 

Az érintett települések gerinchálózati csatlakoztatása a kiírás szerint a meglévő optikai hálózatok felhasználásával valósul meg, a településeken új optikai elérési hálózatok épülnek ki. A fejlesztés több mint 150 településen valósul majd meg, a projektet várhatóan 2018 december 31-re fejezik be. 

 

A PR-TELECOM jelenleg az ország hét földrajzilag elkülönült térségében, tizenegy megyéjében, több mint 200 településen nyújt digitális és analóg kábeltelevízió szolgáltatást, szélessávú internetelérést, valamint digitális alapú vezetékes telefonszolgáltatást. 

 

KiskunfélegyházaKiskunfélegyházatávközlési hálózat