2024.04.18, Csütörtök

Újjáépült a félegyházi uszoda

felegyhazikozlony.eu

2017.01.10. 08:49

A városi stand és uszoda régi-új bejárati épületét vehették birtokba a félegyháziak. A mintegy 200 millió forintos beruházást – amelyet önerőből valósított meg a város – Csányi József adta át ünnepélyes keretek között az úszni és fürdőzni vágyóknak, valamint az intézmény dolgozóinak.

Hirdetés

Nyitás előtt a nemzeti színű szalagot a polgármester a kivitelezést végző Előszer Kft. ügyvezetőjével, Seres Józseffel közösen vágta át, megnyitva a lehetőséget újra a fürdőzésre, úszásra vágyóknak. A megújult bejáratot elsőként Magosi Ottó, az uszoda régi törzsvendége lépte át.

– Nagyon tetszik, sokkal szebb, kényelmesebb a réginél. Nem beszélve arról az örömről, hogy végre elférünk az öltözőben. Korábban öltözködés közben 10-12-en szorongtunk szűk helyen. Itt tágas a tér, mindenki külön kabint használhat, és a hajszárítók is kellő számban állnak rendelkezésre – mondta el Magosi Ottó mielőtt „vízre szállt” az úszómedencében.

A beruházás átadásakor Csányi József polgármester elmondta: 2015 tavaszán elindítottuk a „Félegyháza újjáépül” programot, amelynek fontos eleme volt a strand és uszoda rendbetétele, megújítása. Ennek keretében most egy olyan felújítást tudtunk megvalósítani – mintegy 220 millió forintos önkormányzati beruházással – amellyel régi hiányosságot pótolunk. Eddig nem volt a strandon megfelelő mennyiségű öltözőszekrény, vizesblokk és hajszárító. Ezek a hiányosságok most megszűntek. Fontosnak tartottuk azt is, hogy megfelelő fogadótéret alakítsunk ki. Bakó Imre vállalkozó közreműködésével a belső- és külső vendéglátás is megoldott. Kialakítottunk tereket egyéb szolgáltatási lehetőségeknek is, amelyeket remélhetően hamarosan igénybe vesznek fodrászok, kozmetikusok, szolárium-üzemeltetők és egyéb vállalkozások. Szeretnénk elérni azt is, hogy a régi Atlasz Klub helyén is egy egészségmegőrző centrum alakuljon ki.

 

Félegyháza ezzel a termálfürdővel egykor olyan lehetőséget kapott, amellyel az emberek gyógyulását, egészségmegőrzését lehet segíteni. Ezt az adottságot szeretnék kiteljesíteni. Ennek érdekében már a további tervek is megfogalmazódtak. A strandon sok olyan terület van, amelynek kialakítására, fejlesztésére gondot fordítanak. Szükség lesz egy „szaunavilág” kialakítására is. Szeretnének új medencét, a gyerekeknek pedig új csúszdát építeni a közeljövőben.

A Fürdőszálló és a régi törökfürdő épületének felújításáról sem mondtunk le. Ez nagy kihívást jelent az önkormányzatnak, de az elkövetkezendő időszakban kidolgozzuk azt a koncepciót, amelynek alapján 5-10 éven belül megvalósíthatjuk elképzeléseinket – tette hozzá a polgármester.

Galéria

KiskunfélegyházaKiskunfélegyházauszodatermálfürdőstrand