2024.03.29, Péntek
Az izsáki polgármester és a Simicska híradó
bacsmegye.hu

Az izsáki polgármester és a Simicska híradó

2017.01.25. 17:14

Valószínűleg, legalább két országban élünk egyszerre. Létezik egy idelista, tehát a "geci" szót, mint jelzőt nem használó részünk és bizony van egy csúnyább, ahol néha-néha elszakad az a bizonyos cérna. Mondok József Izsák legendás polgármestere vélhetően a határvonalon élhet, hiszen láthatóan semmilyen bűnt nem követett el, mégis a hazai sajtó egy jelentős része úgy mutogat rá, mintha ellpota volna az óvodások ebédjét.

Hirdetés

Először is a tények: a Mondok Kft. Izsákon eelsősorban Gépjárműüzemanyag-kiskereskedelemet végez. A tevékenységi körében szerepel még a vadgazdálkodás és a szállodai és kempingszolgáltatás is. (Na jó, szerepel a temetkezés is, de ezt most tényleg hagyjuk...)

A cég izsáki távcsővel nézve, nem mondható egy nagyvadnak, hiszen évek óta 4-500 milliós bevételre tesz szert, bár becsületére legyen mondva, hogy 9-11 főt alkalmazott az elmúlt 5 évben és így 2015-ben egy szerénynek mondható 3 milliós nyereséget tudott pár veszteséges év után megtermelni.

További tény, hogy Mondok József minősített többségi tualjdonosa a szintúgy évente 500 milliós bevételt elérő Karádi Mezőgazdasági Zrt-nek ahol egyébként a felügyelő bizottságban foglal helyet. A Karádi Zrt. 2015-ben 540 milliós bevétel elérése mellett 28 főt alkalmazott és 40 millió forint adózás utáni eredményt ért el.

Eddig a tények, ami alapján azért össze lehet foglalni, hogy miközben Mondok Józsefet elsősorban Izsák város legendás polgármestereként ismerjük, közben a két vállalkozása évente milliárdos forgalmat bonyolít és a kimutatások alapján tisztességesen fizeti az adóját és végzi a vállalt munkáját. (Persze abban azért van némi polgárpukkasztás, hogy az utóbbi három választás előtt minden évben megvette a legújabb ML Mercedes-ét és ennek ellenére, vagy pont ezért Izsákon rendre meg is választották.- szerk.)

Csak csendben jegyezzük meg, hogy Izsákon az nem hír, hogy a Mondok József közreműködik egy a cége tualjdonában álló vadászház működésében, mert a sajátságos stílusa ellenére amit elvállal, azt el is végzi. (Persze próbálna ne szavahihető lenni Izsákon? - szerk.) Az persze azért szóbeszéd tárgya volt Izsákon, mint egy rendes kisvárosban mindenhol beszédtéma, hogy a polgármester miért él ott és úgy ahogy, de ezt még akkor is hagyjuk meg a saját magánügyének, ha egy polgármesterről is beszélünk. 

Akkor mégis hogyan kerülhet egy ilyen idétlen és nagy valószínűséggel teljesen rendben lévő ügy miatt az országos sajtó kereszttüzébe Mondok József?

Hát, kedves olvasó azért, mert manapság a hazai sajtó a Jereváni rádiót idézi. 

A gyengébbek kedvéért: 

"Jereváni rádiótól megkérdezték: 
     -Igaz-e a hír, hogy Moszkvában a Vörös Téren Mercedesz autókat osztogatnak? 
Jereváni rádió válaszol: 
     -A hír igaz, csak némi kiigazításra szorul. Tény és való, hogy a Vörös Térrõl van szó sõt az is igaz, hogy autókról van szó, ám nem Mecédeszekrõl, hanem Volgákról, és nem osztogatják, hanem fosztogatják õket."

Ugyanis Mondok Józseffel nem az a probléma, hogy a tervek szerint működtet egy vadászházat és láss csodát, esetenként ott is alszik, hiszen, mint az üzemelő cég tualjdonosa nyilván rendelkezik egy bérleti szerződéssel, hiszen senki sem gondolhatja Mondok Józsefről, hogy a cégének a költségeit ne tenné bele a könyvelésébe, még ha ő maga is okozza azokat.

A probléma az, hogy a 3 milliárdos iskola épül az alföldi kisvárosban és ezt az iskolát egy konzorciumban a  Simicska Lajoshoz egy kicsit sem köthető WHB Kft. és a Fejér-B.Á.L. Zrt. konzorcium építi. Ha a kedves olvasó nem eléggé jól értesült a SImicska híradónak nevezhető hazai, önmagát ellenzékinek kikiáltó sajtóból, akkor még azt is elmondhatjuk, hogy a Fejér-B.Á.L. Zrt.-t Mészéros Lőrinchez kötötte 2016. áprilisban a Napi.hu. Márpedig 2017-ben Magyarországon Mészáros Lőrinc neve lassan hívószó a "geciző" társadalom számára.

Mivel láthatóan a hazai sajtósok korábbi jótevőjeként emlegetett Nyerges Zsolt szerepét átvették a Simicska híradónál, így az utód lelkes "ötleteivel" számos hazai "ellenzéki" újságíró gondolta úgy, hogy na itt van ez a vidéki polgármester, ebből most hülyét csinálunk. 

A szellemmi magaslatairól nem igazán ismert DK, akikről sosem állítanánk, hogy Lajos-bácsi bűvkörébe kerültek volna, már a teljesen független kereskedelmi lapban a Népszavában azzal álltak elő, hogy feljelentik az izsáki polgármestert, mert ők ilyen galamblelkű politizálók...

Nagyjából ezen a ponton kívánom ezeknek az igaztollú hírgyártóknak, hogy töltesenek el az izsáki pusztában egy hetet, de úgy, hogy nem fogják beengedni őket a Mondok Vadászházba, hiszen a hatásukra akkora reklámot kapott az Izsáki vadászkultúra, hogy évekig nem lesz kiadó szoba...

Izsáknak sikeres iskolaépítést és további jó egészséget kívánunk!

Oltyán József főszerkesztő

a Bacsmegye.hu vidám csapata nevében! :)

 

A sok idiótának, aki több év után a Bácsmegye.hu cikkét hivatkozta, pláne sok sikert kívánunk!