2024.04.19, Péntek

Mesebirodalom illatozik a Kiskun Múzeumban

infokiskunfelegyhaza.hu

2016.12.06. 09:49

A korábbi évekhez hasonlóan az adventi időszakban idén is megrendezték a Mézeskalács meseváros kiállítást a Kiskun Múzeumban. A december 3-án megnyitott kiállításra több mint ötven remekmű érkezett.

Hirdetés

"Az étel nem játék – mondják sokszor a felnőttek. A gyerekek viszont tudják, hogy sem az alapanyag, sem pedig a konvenciók nem szabhatnak határt a fantáziának, amely a mesevilág kapujának őrzője. Ha belépsz ezen a kapun, akkor az őr szabályai szerint kell tovább haladnod. Minél kevesebbet láttál előtte, annál gazdagabb a fantáziád, hiszen nem befolyásolja semmilyen külső hatás. Így születik meg a gyermekek kezétől, és a felnőttek gyermeki pillanataiban a mézeskalács meseváros" – mondta Dr. Ónodi Izabella önkormányzati képviselő, a Művelődési és Szociális Bizottság elnöke a kiállítás megnyitón.

A képviselő asszony szavait követően a Móra Ferenc Utcai Óvoda gyermekei karácsonyi dalokkal szórakoztatták a népes számban megjelent közönséget. Ezt követően mindenki megcsodálhatta az illatos mesebirodalmat, mely egészében is káprázatos látványt nyújtott, nem beszélve a darabonkénti átvizsgálásról. Minden egyes darabnak lelke van és amellett, hogy szépek, látszik rajtuk, hogy szeretettel és odaadással készültek.

Mint azt Mészáros Mártától, a Kiskun Múzeum igazgatójától megtudhattuk, több mint ötven remekmű érkezett a kiállításra, mely ezúttal is jótékony célzattal került megrendezésre. Idén a tombolából befolyt összeget a Móra Ferenc Utcai Óvoda fogja megkapni, eszközállományuk bővítése céljából. Tombolát bárki vásárolhat a kiállítás ideje alatt (az utolsó gyertya meggyújtásáig) 500 Ft/db áron.

A remekművek 2016. december 17-én, 17.30-kor a Városháza előtt, a negyedik adventi gyertyagyújtást követően kerülnek kisorsolásra, és a nyertesek magukkal vihetnek karácsonyfájuk alá.

KiskunfélegyházaKiskunfélegyházakiállításkiskun múzeummézeskalácsmeseváros