2024.03.29, Péntek

A jövő évi tervekről is szó esett Kiskunfélegyházán

felegyhazikozlony.eu

2016.12.05. 09:47

Csányi József polgármester a Batthyány iskolában megtartott lakossági fórumon tájékoztatta a város lakóit az önkormányzat eddigi munkájáról és az elkövetkező év terveiről. A találkozón Szamosi Endre önkormányzati képviselő is beszámolt a várost érintő beruházásokról.

Hirdetés

Az elmúlt időszak körzetben történt beruházásai közül Szamosi Endre kiemelte a Kossuth utca több járdaszakaszának újjáépítését. Hangsúlyozta, hogy nem csupán a járófelületek újultak meg a térkövezéssel, hanem szép zöld felületeket is kialakítottak a szegélyeken, ahol padokat, és egy helyen sakkasztalt is kihelyeztek. Valamennyi helyen új, jól használható kerékpártartók várják a kerekezőket. Hozzátette, hogy a körzetben 14 szakaszon önerős beruházással építettek új járdát, amelyeket az önkormányzat is támogatott. Arra biztatta a körzet lakóit, hogy a járdák újjáépítésére bátran vállalkozzanak, hiszen ezt az önkormányzat a jövő évben is támogatja anyagilag. A járdákkal kapcsolatban arra kérte a lakókat, hogy fordítsanak gondot portájuk előtt a fák nyesésére is, mert a lenövő ágak sokszor már zavarják a gyalogos közlekedést.

A város a vízelvezető árkok kiépítéséért sokat tett, de a csapadékvíz elvezetésének biztosításában a lakóknak is van teendőjük. Gondoskodni kell az árkok, átereszek tisztán tartásáról. 

A körzethez tartozó Kossuth utcai fejlesztésekről elmondta, hogy a jövő évben a városháza előtti járdaszakasz is megújul, a közlekedést lassító „bukkanókat” pedig tovább szelídítik.

A 4-es körzetben karácsonyig négy helyen szerelnek fel a közvilágítást javító lámpatesteket, és ezt a programot jövőre is folytatják. Ehhez kapcsolódóan arra kérte hallgatóságát Szamosi Endre, hogy jelezzék számára a lakók, hogy hol érzékelnek komoly hiányosságokat.

A fórumon résztvevők egyik fő panasza a Batthyány utcában kialakult tarthatatlan közlekedési helyzet volt. Erre a felvetésre válaszolva a polgármester és a képviselő is elmondta, hogy a sok üzlet, az iskola miatt itt valóban sokszor feloldhatatlannak tűnő közlekedési helyzetek alakulnak ki. Ennek megoldási lehetőségét már vizsgálják, és hamarosan döntés születik a forgalmi-, valamint a parkolási rend megváltoztatásáról.

KiskunfélegyházaKiskunfélegyházaÖnkormányzatlakossági fórum