2024.03.29, Péntek

A megye értékeivel ismerkedtek kiskunfélegyházi fiatalok

2016.10.29. 10:41

Húsz kiskunfélegyházi középiskolás diák, öt erdélyi és négy vajdasági tanuló nyert betekintést a Bács-Kiskun megyei helyi értékekbe a kiskunfélegyházi Natura Hungarica Közhasznú Alapítvány szervezésében pénteken.

Hirdetés

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat kiemelten fontosnak tartja a helyi értékek gyűjtését, népszerűsítését és továbbörökítését, ezért az Alapítvánnyal összefogva teret adtak az eseménynek a Megyeházán, Kecskeméten.

 

Dr. Bankó Ágnes, megyei aljegyző ismertette a Megyei Értéktárat, valamint az annak létrehozásába és gyarapításába fektetett, áldozatos munkát. A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat értékmentő feladatainak részeként igyekszik a megyei értékeket kihelyezett közgyűlésein, valamint települési rendezvények, falunapok, gasztronómiai fesztiválok alkalmával népszerűsíteni és a látogatókkal játékos formában megismertetni. Ennek kellékeit és módszereit Mayer Andrea, az önkormányzat munkatársa mutatta be az érdeklődő gyerekeknek.

 

 

A diákok a Megyei Értéktár ízeiből kóstolót is kaptak: terítékre kerültek a lajosmizsei Kiss Cukrászda aprósüteményei, valamint a keceli Bóna Méhészet mézes gyümölcsszörpjei.

Kiskunfélegyházamegyei önkormányzathelyi termékkulturális örökség