Kiskunfélegyháza

Legós hétvége lesz Kiskunfélegyházán

2016.11.18

A Móra Ferenc Művelődési Központ november 19-én, szombaton és 20-án, vasárnap szervezi meg a KLIKK LEGO® hobbi- és kiállítóközösség csapattagjaival közösen, Kiskunfélegyházán először, a KOCKAFESZT MINI PROGRAMOT.

Aranyérmes lett a félegyházi cukorszobrász

2016.11.07

A világ legjobbjai között állt versenybe Kovács János Németországban, a Nemzetközi Gasztronómiai Kiállítás és versenyen, ahol több mint 40 országból 2500 versenyző mérte össze tudását csapatban és egyéniben. Az erfurti bajnokságon 800 egyéni induló közül az úgynevezett D2 artisztika kategóriában egy arany- és egy ezüstéremmel díjazott cukorszobrot készített el a félegyházi mestercukrász.

Kunvér - Kiskunfélegyházán baltával tatarozták meg a trabantot

2016.10.25

Az 1300-as évek tatárjárását még jó száz év alatt "rendesen befejező" kunokról, akik akkoriban még egyáltalán nem voltak őshonosok errefelé, nem igazán lehet azt mondani, hogy teljesen levetkezték volna ez alatt a 700 év alatt a kunságukat. Nem sokat teketóriázik egy csendes kun, ha balhéról van szó...

Újjászületik a Félegyházi Uszoda

2016.10.14

A félegyházi uszoda mindig is a közösségi élet egyik fontos színtere volt. Sokan őriznek nosztalgikus emlékeket azokból az időkből, amikor a bejáratnál büfé, tágas családi öltözők, üzletek várták a látogatókat, a törzsvendégek köszöntötték egymást, az úszásoktatásra érkező gyerekcsapat meg Köhler Józsi bácsi, a legendás mesterfodrász üzlete előtt zsibongott.

Üres teremben lesz közmeghallgatás Kiskunfélegyházán

2016.10.07

Kiskunfélegyháza acélos demokráciáját jól mutatja, hogy a dörgedelmes novemberi közmeghallgatásra a városházi sajtó szerint vélhetően nem várnak senkit, hiszen egy üres teremképpel illusztrálták ezt a magasröptű eseményt

Szülő segített lebuktatni a drogbandát Kiskunfélegyházán

2016.08.06

Új pszichoaktív anyagot, "zsályát" áruló bűnszövetséget számoltak fel a rendőrök Kiskunfélegyházán.

Ma kezdődik Kiskunfélegyházán a Nyeregszemle

2016.07.15

Ma kezdődik a kiskunfélegyházi Parkerdőben a Nyeregszemle és Nemzeti Lovaskultúra Fesztivál, amelyre csaknem négyszáz lovat regisztráltak.

Idén Kiskunfélegyházán lesz a Nyeregszemle

2016.06.28

Idén Kiskunfélegyházán szervezik meg júliusban a Nyeregszemle és Nemzeti Lovaskultúra Fesztivált.

Kiskunfélegyházára érkezik a Richter Egészségváros

2016.05.19

A Richter Gedeon Nyrt. 2.000.000 forintos alapadományt ajánl fel a Kiskunfélegyházi Városi Kórház és Rendelőintézet számára, de hogy ez végül mekkorára nő, az a félegyháziakon múlik.

Újratöltve! Fiatalok a musicalek varázsában

2016.03.22

Németországba is szállít a Fornetti

2016.03.17

Az első Fornetti szállítmányt heteken belül elindítják Németországba, a vállalat külföldi és a hazai piacokon is erősíti pozícióját, amelynek révén idén is 10 százalék körüli növekedéssel számol.

Kiskunfélegyházára került a díj fiatal gazda kategóriában

2016.02.24

Új állampapír értékesítési pont Kiskunfélegyházán

2016.01.25

Újra értékelik az Árpád kort a szenzációs bugaci régészeti leletek

2013.09.13

A Kecskeméti Múzeum régészei rátaláltak az „Árpád-kori Kecskemétre” a bugaci pusztában. Az Árpád kor eddigi megítélésétől eltérő hihetetlen gazdagságot mutató szenzációs régészeti leletet tártak fel a Kecskeméti Múzeum munkatársai a Bugac melletti pusztában, ahol egy hatalmas bazilika mellett a kor Duna-Tisza közének a régióközpontjára találtak. A korabeli Kecskemét jelentőségű település központjában rátaláltak egy Szent Péter ereklyetartóra, ami Európai szinten is szenzációnak minősíthető.

Közönségdíjas Aranyanyu lett a félegyházi ápolónő

2016.11.11

Kilenc nő, köztük orvos, egészségügyi szakdolgozó, pedagógus és szociális területen dolgozó szakember vehette át idén az Aranyanyu díjat. Egyikük a félegyházi ápolónő, Garai Erzsébet. Az Aranyanyu díjat az oktatásban, az egészségügyben és a szociális szférában dolgozó nők munkájának elismerésére alapították hat évvel ezelőtt.

A megye értékeivel ismerkedtek kiskunfélegyházi fiatalok

2016.10.29

Húsz kiskunfélegyházi középiskolás diák, öt erdélyi és négy vajdasági tanuló nyert betekintést a Bács-Kiskun megyei helyi értékekbe a kiskunfélegyházi Natura Hungarica Közhasznú Alapítvány szervezésében pénteken.

Hétköznapi hősnő: Aranyanyu lehet a félegyházi ápolónő

2016.10.17

Október 30-ig lehet szavazni a Richter Aranyanyu díj döntőseire, akik közt ott van a kiskunfélegyházi Garai Erzsébet, az FMC Dialízis Központ főápolója is.

Kiskunfélegyházán ismerkedhetnek a vállalkozók a digitális világgal

2016.10.10

Október 20-án kerül megrendezésre Kiskunfélegyházán a Móra Ferenc Művelődési Központban a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által megrendezésre kerülő Modern Vállalkozások Programja – Vállalkozz digitálisan! projekt konferenciával és informatikai kiállítással egybekötött információs napjára.

Megtartják az elmaradt Nyeregszemlét – szép idő ígérkezik

2016.08.25

Érdemes lesz ezen a hétvégén ellátogatni a kiskunfélegyházi Parkerdőbe, mert lovas programok sora várja az érdeklődőket a Nyeregszemle és Nemzeti Lovaskultúra Fesztiválon. Egyelőre úgy néz ki, ezúttal nem mossa el az eső.

Elmarad a Nyeregszemle

2016.07.16

Az időjárási körülmények miatt kellett lefújni.

Lovasok az utakon!

2016.07.13

Már úton vannak a kiskunfélegyházi Nyeregszemlére érkező lovasok.

Vádat emeltek az étolajos áfacsalás gyanúsítottjai ellen

2016.06.22

Agro Sztár Fesztivál és a húsipari tanulók versenye Kiskunfélegyházán

2016.04.20

Megkezdődött a négy napon át tartó Agro sztár fesztivál kedden Kiskunfélegyházán, valamint a helyszín ad teret a a Szakma Kiváló Tanulója verseny lebonyolításának a húsipari és lovász diákok között.

Véget ért a II. Duna-Aszfalt Terep-rallye Kupa Bugacon

2016.03.21

Az autósoknál Marcin Lukaszewski és Magdalena Duhanik, a motoros Európa-bajnoki értékelésben Lubomir Vojkuvka, a quados Európa-bajnoki értékelésben pedig Tomas Kubiena győzött a II. Duna Aszfalt Kupán.

„Nyomot hagy benned” - bűnmegelőzési nap Kiskunfélegyházán

2016.03.10

A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság „Bűnmegelőzési és Katasztrófavédelmi Nap”-ot szervezett a város mellett lévő „lóúsztató” területén. 

Beruházás a Félegyházi Pékségnél

2016.02.05

A Kiskunfélegyháziak véleményére kíváncsiak

2016.01.13