Kiskunfélegyháza

Az izsáki polgármester és a Simicska híradó

2017.01.25

Valószínűleg, legalább két országban élünk egyszerre. Létezik egy idelista, tehát a "geci" szót, mint jelzőt nem használó részünk és bizony van egy csúnyább, ahol néha-néha elszakad az a bizonyos cérna. Mondok József Izsák legendás polgármestere vélhetően a határvonalon élhet, hiszen láthatóan semmilyen bűnt nem követett el, mégis a hazai sajtó egy jelentős része úgy mutogat rá, mintha ellpota volna az óvodások ebédjét.

Új sportcsarnokot kap a félegyházi Szent Benedek Középiskola

2017.01.17

Lebontják a PG tornatermét. A sportlétesítmény helyén új, 500 millió forintos beruházással, korszerű sportcsarnokot épít a Szent Benedek Középiskola. A diákok ezreit kiszolgáló, kiemelkedő sportolókat nevelő tornatermet ünnepélyes keretek közepette búcsúztatják.

A félegyházi rászorulókon is segít a „Szabadfogas mozgalom”

2017.01.11

Magánszemélyek kezdeményezésére Kiskunfélegyháza is csatlakozott az országos „Szabadfogas mozgalomhoz”. A mozgalom célja, hogy a hidegben fagyoskodó rászorulók számára meleg kabát és öltözék álljon rendelkezésre.

Lakások váltak komfortosabbá Kiskunfélegyházán

2016.12.17

December 15-én történt meg az átadása a Dr. Holló Lajos u. 87. és Holló László u. 28. sz. alatti társasházaknak. A két lakóépület a szigetelésen túl, új vakolatot kapott a nyílászáró csere és kéményfelújítás mellett a korszerűsítés során.

3,4 millió értékű árut lopott el egy félegyházi áruházban a biztonsági főnök...

2016.12.08

A Kiskunfélegyházi Járási Ügyészség vádat emelt egy kecskeméti férfivel szemben, aki egy nagyáruház biztonsági osztályvezetőjeként néhány hónapon keresztül saját áruházából mintegy 3,4 millió forint értékű műszaki cikket lopott el.

Mesebirodalom illatozik a Kiskun Múzeumban

2016.12.06

A korábbi évekhez hasonlóan az adventi időszakban idén is megrendezték a Mézeskalács meseváros kiállítást a Kiskun Múzeumban. A december 3-án megnyitott kiállításra több mint ötven remekmű érkezett.

Építsük meg Kiskunfélegyháza karácsonyi mézeskalács mesevárosát

2016.11.22

A karácsony meghitt hangulatát és közösségi örömét szeretnék még ünnepélyesebbé tenni azzal, hogy mézeskalács házikókból harmadszor is mesevárost építenek a Kiskun Múzeumban.

Közönségdíjas Aranyanyu lett a félegyházi ápolónő

2016.11.11

Kilenc nő, köztük orvos, egészségügyi szakdolgozó, pedagógus és szociális területen dolgozó szakember vehette át idén az Aranyanyu díjat. Egyikük a félegyházi ápolónő, Garai Erzsébet. Az Aranyanyu díjat az oktatásban, az egészségügyben és a szociális szférában dolgozó nők munkájának elismerésére alapították hat évvel ezelőtt.

A megye értékeivel ismerkedtek kiskunfélegyházi fiatalok

2016.10.29

Húsz kiskunfélegyházi középiskolás diák, öt erdélyi és négy vajdasági tanuló nyert betekintést a Bács-Kiskun megyei helyi értékekbe a kiskunfélegyházi Natura Hungarica Közhasznú Alapítvány szervezésében pénteken.

Hétköznapi hősnő: Aranyanyu lehet a félegyházi ápolónő

2016.10.17

Október 30-ig lehet szavazni a Richter Aranyanyu díj döntőseire, akik közt ott van a kiskunfélegyházi Garai Erzsébet, az FMC Dialízis Központ főápolója is.

Kiskunfélegyházán ismerkedhetnek a vállalkozók a digitális világgal

2016.10.10

Október 20-án kerül megrendezésre Kiskunfélegyházán a Móra Ferenc Művelődési Központban a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által megrendezésre kerülő Modern Vállalkozások Programja – Vállalkozz digitálisan! projekt konferenciával és informatikai kiállítással egybekötött információs napjára.

Megtartják az elmaradt Nyeregszemlét – szép idő ígérkezik

2016.08.25

Érdemes lesz ezen a hétvégén ellátogatni a kiskunfélegyházi Parkerdőbe, mert lovas programok sora várja az érdeklődőket a Nyeregszemle és Nemzeti Lovaskultúra Fesztiválon. Egyelőre úgy néz ki, ezúttal nem mossa el az eső.

Elmarad a Nyeregszemle

2016.07.16

Az időjárási körülmények miatt kellett lefújni.

Lovasok az utakon!

2016.07.13

Már úton vannak a kiskunfélegyházi Nyeregszemlére érkező lovasok.

Vádat emeltek az étolajos áfacsalás gyanúsítottjai ellen

2016.06.22

Gubcsi Lajosnak válogatás-élőtárlata nyílt Kiskunfélegyházán

2017.01.23

„Élőtárlat” címmel Gubcsi Lajosnak, a Magyar Művészetért Díj kuratóriumi elnökének, kortárs képzőművészeti gyűjteményéből nyílt kiállítás a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban január 19-én.

Újjáépülő járdaszakaszokkal büszkélkedhetnek a félegyháziak

2017.01.13

Megkezdődtek a felújítási munkálatok Kiskunfélegyháza legforgalmasabb járdaszakaszain. A városháza körüli járdák burkolatának a felújításáról még tavaly június 30-án határozott a képviselő-testület.

Újjáépült a félegyházi uszoda

2017.01.10

A városi stand és uszoda régi-új bejárati épületét vehették birtokba a félegyháziak. A mintegy 200 millió forintos beruházást – amelyet önerőből valósított meg a város – Csányi József adta át ünnepélyes keretek között az úszni és fürdőzni vágyóknak, valamint az intézmény dolgozóinak.

Ismét drámai a pénzügyi helyzet Lakiteleken

2016.12.15

Miután elverte a lakiteleki ellenzék a "Lezsák csapatot" és nem régen új testület állt fel, most egy igazi devizaperes kálvária végén a polgármester Lezsákhoz könyörög, hogy segítsen, hogy ne omoljon össze a lakiteleki önkormányzat pénzügyileg. Biztos segít Sanyibácsi...!

Állami támogatás által bővülhet a kiskunfélegyházi baromfivágó üzem

2016.12.07

A Nemzetgazdasági Minisztérium 402 millió forint vissza nem térítendő állami támogatást nyújt a kiskunfélegyházi víziszárnyas-termékeket előállító Integrál Élelmiszeripari és Kereskedelmi Zrt. számára. A cég egy 805 millió forintos kapacitásbővítő beruházást hajt végre a kiskunfélegyházi feldolgozó üzemében. Ehhez a beruházáshoz járul most hozzá az állam.

A jövő évi tervekről is szó esett Kiskunfélegyházán

2016.12.05

Csányi József polgármester a Batthyány iskolában megtartott lakossági fórumon tájékoztatta a város lakóit az önkormányzat eddigi munkájáról és az elkövetkező év terveiről. A találkozón Szamosi Endre önkormányzati képviselő is beszámolt a várost érintő beruházásokról.

Legós hétvége lesz Kiskunfélegyházán

2016.11.18

A Móra Ferenc Művelődési Központ november 19-én, szombaton és 20-án, vasárnap szervezi meg a KLIKK LEGO® hobbi- és kiállítóközösség csapattagjaival közösen, Kiskunfélegyházán először, a KOCKAFESZT MINI PROGRAMOT.

Aranyérmes lett a félegyházi cukorszobrász

2016.11.07

A világ legjobbjai között állt versenybe Kovács János Németországban, a Nemzetközi Gasztronómiai Kiállítás és versenyen, ahol több mint 40 országból 2500 versenyző mérte össze tudását csapatban és egyéniben. Az erfurti bajnokságon 800 egyéni induló közül az úgynevezett D2 artisztika kategóriában egy arany- és egy ezüstéremmel díjazott cukorszobrot készített el a félegyházi mestercukrász.

Kunvér - Kiskunfélegyházán baltával tatarozták meg a trabantot

2016.10.25

Az 1300-as évek tatárjárását még jó száz év alatt "rendesen befejező" kunokról, akik akkoriban még egyáltalán nem voltak őshonosok errefelé, nem igazán lehet azt mondani, hogy teljesen levetkezték volna ez alatt a 700 év alatt a kunságukat. Nem sokat teketóriázik egy csendes kun, ha balhéról van szó...

Újjászületik a Félegyházi Uszoda

2016.10.14

A félegyházi uszoda mindig is a közösségi élet egyik fontos színtere volt. Sokan őriznek nosztalgikus emlékeket azokból az időkből, amikor a bejáratnál büfé, tágas családi öltözők, üzletek várták a látogatókat, a törzsvendégek köszöntötték egymást, az úszásoktatásra érkező gyerekcsapat meg Köhler Józsi bácsi, a legendás mesterfodrász üzlete előtt zsibongott.

Üres teremben lesz közmeghallgatás Kiskunfélegyházán

2016.10.07

Kiskunfélegyháza acélos demokráciáját jól mutatja, hogy a dörgedelmes novemberi közmeghallgatásra a városházi sajtó szerint vélhetően nem várnak senkit, hiszen egy üres teremképpel illusztrálták ezt a magasröptű eseményt

Szülő segített lebuktatni a drogbandát Kiskunfélegyházán

2016.08.06

Új pszichoaktív anyagot, "zsályát" áruló bűnszövetséget számoltak fel a rendőrök Kiskunfélegyházán.

Ma kezdődik Kiskunfélegyházán a Nyeregszemle

2016.07.15

Ma kezdődik a kiskunfélegyházi Parkerdőben a Nyeregszemle és Nemzeti Lovaskultúra Fesztivál, amelyre csaknem négyszáz lovat regisztráltak.

Idén Kiskunfélegyházán lesz a Nyeregszemle

2016.06.28

Idén Kiskunfélegyházán szervezik meg júliusban a Nyeregszemle és Nemzeti Lovaskultúra Fesztivált.

Kiskunfélegyházára érkezik a Richter Egészségváros

2016.05.19

A Richter Gedeon Nyrt. 2.000.000 forintos alapadományt ajánl fel a Kiskunfélegyházi Városi Kórház és Rendelőintézet számára, de hogy ez végül mekkorára nő, az a félegyháziakon múlik.