2024.04.20, Szombat
A végéhez közeledik a 2018-as parlamenti választási kampány
Bácsmegye.hu

A végéhez közeledik a 2018-as parlamenti választási kampány

Bácsmegye

2018.03.27. 10:31

Bár még egy bő hét van hátra az április 8-án „bekövetkező” szavazásig, mégis a hétfőn délelőtt Soltvadkerten lezajlott új Kormányablak avatás alapján kijelenthető, hogy az ország déli megyéiben már jelentősebb fordulat nem várható.

Hirdetés

Hogy mindez miből következik? - Talán abból, hogy a soltvadkerti okmányiroda helyén, a rendkívüli lobbinak köszönhetően megépült egy modern kormányablak. (Ráadásul a járásban három ilyen iroda is van, pedig a kormányzat járásonként általában csak egyet támogat!A kiskőrösi és a soltvadkerti után a keceli kormányablak átadásra április 4-én kerül sor.)

Talán abból, hogy a térség Fidesz-KDNP-s jelöltje Font Sándor pár szóban említést tett, hogy miként sikerült forrást szerezni a vadkertiek és a térségben élők életkörülményeit segítő intézmény megépítésére. És közben összemosolygott Kerényi Jánossal és Kovács Ernő kormánymegbízottal – amiből kiderült, hogy a térség képviselői igazi kis csapatjátékosokká fejlődtek az elmúlt évtizedekben a térségbe kerülő források lobbitevékenysége során.

Talán abból, hogy Lehoczky Ferenc polgármester tekintetéből kiderült, hogy igazából soha sem merült fel a vadkertiekben komolyan, hogy hosszabb távon átjárjanak a kiskőrösi kormányablakba…

… összefoglalva mindenen látszott, hogy az embereket már nem a választás izgatja, hanem a rendes mindennapi életük.

Mivel azt mára már nagyon sokan látják, hogy a hódmezővásárhelyi időközi választás eredménye alapján a városban az elmúlt harminc év fejlődése törhet derékba, hiszen Lázár János és elődje héroszi lobbitevékenységét szinte lehetetlen lesz még csak megközelíteni is. Így a kormánykombó pártjai a 14 választási körzetből 12-13-at vélhetően az idén is megszereznek a Bács-Kiskun-Csongrád-Békés triumvirátusban. Így épülhet Békésben az M44, Csongrádban a sokminden és Bács-Kiskunban pedig, hja Bács-Kiskun, szóval itt most az üstökösként előre törő Kecskemét után a Bácska következik.

Azt, hogy 2010-ben a csőd szélén álló Magyarországon, 2018-ban, egy gazdagodó országban (!) egyre több politikus szeretné megszerezni a kormánypálcát, szinte természetes. Arra viszont vélhetően ember nem fogadott volna az országban, hogy a láncdohányosságáról korábban is többször elhíresült Kerényi János, a Fidesz regionális pártigazgatója már bő két hónapja leszokott a dohányzásról… ami a régi öregasszonyok szerint azt jelenti, hogy nem idegeskedik… márpedig aki ismeri tudja, hogy ha ő nem idegeskedik, akkor a Dél-Alföld sorsa is rendben lesz, ha megkapják a bizalmat!

Galéria

KiskőrösFont Sándorkerényi jánosSoltvadkertKovács Ernő

Ajánló