2024.04.19, Péntek
Kecskeméti családok a legősibb sportág bűvöletében
Fotók: Bacsmegye.hu

Kecskeméti családok a legősibb sportág bűvöletében

Bacsmegye.hu

2017.05.29. 13:00

Nem mindennapi élményben lehetett részük mindazoknak, akik kilátogattak a kecskeméti Decathlonhoz a napokban, hiszen május 24-én, valamint 27-én is kicsik és nagyok egyaránt megismerkedhettek a tájékozódási futással a Kecskeméti Zöld Sportok Egyesületének jóvoltából. Előbbi alkalommal a Tájfutás Világnapján, utóbbin pedig a Gyermeknap keretén belül invitáltak mindenkit egy kis tájékozódási játékra.

Hirdetés

Bóják és szalagok hálójában

A tájfutás megismertetésének céljából a Kecskeméti Zöld Sportok Egyesülete mindkét napon egy izgalmas labirintus pályával várta az érdeklődő gyerekeket, családokat. A labirintusban négy különböző pályán mérethették meg magukat a résztvevők. Ugyan nem erdőben zajlott a tájékozódási futás, itt sem maradhattak el a sportághoz elengedhetetlen eszközök, mint például a tájékozódásban segítő méretarányosan lekicsinyített térkép. A pályákon számokkal ellátott ellenőrző pontokon keresztül kellett teljesíteniük az adott útvonalakat a gyerekeknek. A futott idő mellett rendkívül fontos tényező volt a sikerességben a pontok helyes sorrendben történő érintése, így ezen a napon nem csak a mozgás, hanem a gondolkodás is előtérbe került.

 

Idén is odatették magukat a tájfutók

2017. május 24-én immár második alkalommal került megrendezésre a Tájfutás Világnapja Kecskeméten. A kezdeményezés célja, hogy kedvet teremtsen a mozgáshoz, az egészséges életmódhoz, valamint láthatóvá és elérhetővé tegye a tájfutást a fiatalok számára.

A Tájfutás Világnapján résztvevőknek világszerte pedig célja volt, hogy megdöntsék az évekkel korábban beállított Guinness Rekordot. Kecskeméten a cél eléréséért ismét sokan megmozdultak, sőt még a környező településekről is érkeztek bolyongani vágyók. A nap végére ismét bebizonyosodott, hogy sem az eső, sem az erős szél nem tántorítja el a tájfutókat az előttük álló kihívástól.

 

Családok bolyongtak az útvesztőben

Május 27-én egész nap programok sokasága fogadta a Decathlonhoz érkező gyerekeket. A rendkívül szerencsés időjárásnak is köszönhetően nagy érdeklődés övezte a Kecskeméti Zöld Sportok Egyesülete által felépített labirintust. Olyannyira, hogy nem csak a gyerekek, de még szüleik is nekirugaszkodtak a feladatnak. A labirintus ezúttal – a tájfutás népszerűsítése mellett – kiváló kikapcsolódási programelemként szolgált ezen a napon, hiszen minden család boldogságtól sugárzó arccal érkezett a célba. Nem maradhatott el a jutalom sem a Gyermeknapon: a pályák teljesítése után müzli szeletek és frissítő italok vártak a célponton átfutó gyerekekre.

 

A Kecskeméti Zöld Sportok Egyesülete továbbra is várja a tájfutás iránt érdeklődőket egy próbaedzésre!

Keresd fel a KZSE FACEBOOK oldalát: https://www.facebook.com/kecskemetizoldsportokegyesulete/

Bánki Zoltán – edző              +36/70-638-8720                   [email protected]

Bánki Jusztina – edző            +36/20-249-0730                  [email protected]

Galéria

KecskemétKirakatKecskeméti Zöld Sportok Egyesületetájfutás2017 májusTájfutás Világnapjagyermeknap